Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 4 november 2017

Gemeente Den Haag: Den Haag start samenwerking met CBS in Urban Data Center

Den Haag start samenwerking met CBS in Urban Data Center
Dinsdag 26 september aanstaande tekent de gemeente een overeenkomst met het Centraal Bureau voor de Statistiek om samen te gaan werken in een Urban Data Center. Het doel is om nog beter gebruik te maken van beschikbare data over Den Haag, om (nog) effectiever beleid te maken dat past bij wat de stad nodig heeft.
Lees verder

Aanbieden deelfietsen mag alleen vanuit een fietsparkeervoorziening
Aanbieders van deelfietsen mogen zich in Den Haag vestigen op voorwaarde dat zij zorgen voor fietsparkeervoorzieningen van waaruit de deelfietsen kunnen worden verhuurd. Dat heeft het college van de gemeente Den Haag bepaald.
Lees verder

Haagse ondernemers kunnen eenzame klanten melden
Obers, postbodes, installateurs, winkeliers en andere medewerkers van het Haags bedrijfsleven die een mede-Hagenaar zien vereenzamen, kunnen dit voortaan melden bij het Meldpunt Haagse Aandacht.
Lees verder

In 2023 minimaal vier aardwarmtecentrales in Den Haag
De komende vijf jaar zullen er tenminste vier aardwarmtecentrales in Den Haag in gebruik worden genomen. De gemeenteraad heeft hiertoe donderdag ingestemd.
Lees verder

Groentebox voor Haagse peuters - stimuleren gezond eten start op jonge leeftijd
Om het eten van groenten leuk en vanzelfsprekend te maken, deelden staatssecretarissen Martin van Rijn en Jetta Klijnsma en de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh donderdag 21 september groenteboxjes uit op een voorschool in Escamp, Den Haag. Daarna gingen ze in gesprek met ouders.
Lees verder