Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 4 november 2017

Gemeente Den Haag: Gietijzeren grafmonument Citadel van Antwerpen in oude glorie hersteld

Gietijzeren grafmonument Citadel van Antwerpen in oude glorie hersteld
Het grafmonument Citadel van Antwerpen is weer in originele staat hersteld. Het monument dat op 1 mei 1834 werd geplaatst op de algemene begraafplaats Kerkhoflaan is ter nagedachtenis aan kolonel Von Gumoëns en aan de belegering van de Citadel van Antwerpen. Op deze begraafplaats zijn bijzondere grafmonumenten te vinden waaronder twee mausoleums.
Lees verder

Wijkgericht festival over zorg en ondersteuning
'Goed voor Elkaar' heet het festival waarmee de gemeente de komende twee maanden aan haar inwoners zien welke mogelijkheden voor zorg en ondersteuning zij in hun wijk kunnen vinden.
Lees verder

We gaan weer aan de slag in de stad: ga goed voorbereid op pad
Vanaf maandag 21 augustus wordt er weer volop gewerkt in de stad. Zo gaat de vernieuwing van het busplatform op station Den Haag Centraal van start en worden de werkzaamheden rondom de vernieuwing van station Hollands Spoor intensiever.
Lees verder

Burgemeester Pauline Krikke: Goed dat imam Fawaz Jneid gebiedsverbod krijgt
De Haagse burgemeester Pauline Krikke vindt het goed dat de minister van Veiligheid en Justitie een gebiedsverbod aan imam Fawaz Jneid heeft opgelegd. Burgemeester Krikke: "Mede op mijn verzoek heeft de minister van Veiligheid en Justitie samen met de NCTV dit gebiedsverbod opgelegd.
Lees verder

Universiteit Leiden realiseert nieuw Student Centre in Den Haag
De Universiteit Leiden gaat een nieuw Student Centre realiseren in Den Haag, in het Oriongebouw aan de Turfmarkt.
Lees verder