Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 2 november 2017

Gemeente Lelystad: Samenwerking jeugdhulp en onderwijs zichtbaar in online magazine

Samenwerking jeugdhulp en onderwijs zichtbaar in online magazine
De academische werkplaats 'Samen op School' heeft een online magazine gepubliceerd over de samenwerking tussen jeugdhulp en onderwijs. Dat magazine hebben zij symbolisch overhandigd aan wethouder Elly van Wageningen van onderwijs en jeugdhulp.
Lees verder

Succesvol ondernemen dankzij Smart Business Masters Lelystad
Voor Lelystadse ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie en advies voor een volgende stap in hun ondernemersleven organiseert Ondernemersplein Lelystad in samenwerking met Bedrijfskring Lelystad de Smart Business Masters Lelystad. Vrijdagmiddag 17 november is daarvan de kick-off in het stadhuis van Lelystad. U bent welkom vanaf 16.00 uur.
Lees verder

Gemeente Lelystad herinnert ondernemers aan medewerking enquête
Vijfduizend Lelystadse ondernemers krijgen een schriftelijke herinnering van de gemeente aan het verzoek een online enquête in te vullen over het ondernemersklimaat in Lelystad en de gemeentelijke dienstverlening. De reminder aan deze Peiling Ondernemersklimaat heeft deels te maken met een technische storing waardoor niet alle verstrekte inlogcodes tijdig geactiveerd waren en de enquête in de beginperiode niet bereikbaar was. Wellicht zijn ondernemers daardoor afgehaakt.
Lees verder

Succesvol ondernemen dankzij Smart Business Masters Lelystad
Voor Lelystadse ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie en advies voor een volgende stap in hun ondernemersleven organiseert Ondernemersplein Lelystad in samenwerking met Bedrijfskring Lelystad de Smart Business Masters Lelystad. Vrijdagmiddag 17 november is daarvan de kick-off in het stadhuis van Lelystad. U bent welkom vanaf 16.00 uur.
Lees verder

Lelystad lanceert kennisplatform voor nieuwe raad
De gemeente Lelystad heeft een online kennisplatform gelanceerd, dat tot doel heeft politieke partijen en (potentiële) kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad van Lelystad te informeren en te inspireren.
Lees verder

Succesvolle samenwerking Werkbedrijf Lelystad en Espol Plastics BV
Wethouder Elly van Wageningen heeft een werkbezoek gebracht aan Espol Plastics. Zij liet zich bijpraten door onder meer directeur René Veerman. Espol Plastics verwerkt allerlei kunststof materialen tot eindproduct door middel van spuitgieten.
Lees verder

Eerste 'De Salon' een succes
Een keur aan artiesten en meer dan 70 bezoekers maakten 'De Salon', het open podium voor Lelystad, een groot succes. Dichters, verhalenvertellers, zangers en musici uit Lelystad, maar ook daarbuiten maakten het publiek enthousiast. Sommigen genoten landelijke bekendheid, anderen traden voor het eerst op. Chaima Zouitni (20) uit Lelystad stal de harten met haar allereerste gedicht en haar allereerste voordracht voor publiek.
Lees verder

Werkgelegenheid Lelystad zit weer in de lift
De werkgelegenheid in Lelystad is na jaren van afname dit jaar weer gegroeid. Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgelegenheidsonderzoek van de Provincie Flevoland. Een positieve ontwikkeling, waarvan wordt verwacht dat deze zich het komende jaar door zal zetten.
Lees verder

Eerste contract Beschut Werk gemeente Lelystad ondertekend
John van Beusichem krijgt als eerste een contract Beschut Werk in de gemeente Lelystad. Woensdag 1 november mocht hij zijn arbeidsovereenkomst in ontvangst nemen uit handen van wethouder John van den Heuvel en Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk.
Lees verder

Lelystad gebruikt internetconsultatie voor statement vóór uitbreiding Lelystad Airport
Lelystad benut de internetconsultatie van I&W over de uitbreiding van Lelystad Airport voor een statement om alles in het werk te stellen de luchthaven per april 2019 voor passagiersvluchten te openen en zo snel mogelijk de voorgenomen herindeling van het luchtruim te realiseren. Echte verbetervoorstellen over vliegroutes en vlieghoogten wil Lelystad positief benaderen en integraal bekijken.
Lees verder

Instelling Lelystads Energie Fonds
Het college van Lelystad stelt aan de gemeenteraad de uitwerking voor van een financieringsvoorziening voor het verstrekken van leningen voor duurzame energie en energiebesparing. Dit zogenoemde Lelystads Energie Fonds wordt ingesteld om energie- initiatieven beter van de grond te krijgen. De gemeenteraad heeft het college verzocht om de uitwerking van een dergelijke lening.
Lees verder

College legt maatwerkfinancieringsmogelijkheden asbestdaken aan raad voor
De gemeenteraad heeft aan het college dringend verzocht een maatwerkfaciliteit te onderzoeken met als uitgangspunten dat het voor iedere woningeigenaar met een asbestdak mogelijk wordt om deel te nemen aan collectieve saneringsprojecten en dat de kosten door de huiseigenaren zelf worden gedragen.
Lees verder

Beëindiging intentieovereenkomst bioscoop
De gemeente Lelystad, Stichting Agora en Van Wijnen Projectontwikkeling hebben gezamenlijk besloten de intentieovereenkomst voor een bioscoop in het Stadshart te beëindigen. De intentieovereenkomst tussen de drie partijen werd op 31 januari 2017 getekend en had als doel gezamenlijk de ontwikkeling van een bioscoop te onderzoeken.
Lees verder

Zwerfvuilbingo levert een schoon Belevenissenbos op
Een tractorband, een schoen, een voetbal, een trespa-plaat, een tandenborstel en een teenslipper. En daarbij nog eens zo'n 18 vuilniszakken vol met lege drinkpakjes, snoepverpakkingen en sigarettenpeuken. Dat is de opbrengst van een middagje zwerfvuilbingo spelen in het Belevenissenbos.
Lees verder