Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 15 november 2017

Gemeente Utrecht: Locoburgemeester Everhardt sluit restaurant Platinum Lounge

Locoburgemeester Everhardt sluit restaurant Platinum Lounge
Locoburgemeester Victor Everhardt sluit restaurant Platinum Lounge aan de Andesdreef 11A omdat hier geen restaurant wordt geëxploiteerd, maar een shisha lounge. Voor de shisha lounge is geen vergunning verleend.
Lees verder

Locoburgemeester Everhardt sluit K-sjot
Locoburgemeester Victor Everhardt sluit zaalverhuurbedrijf Het K-sjot. Aanleiding van de sluiting is de betrokkenheid van één van de exploitanten bij een geweldsincident waarbij gasten van een naastgelegen horecabedrijf bedreigd zijn. De betreffende exploitant had voor een eerder incident al een waarschuwing gehad.
Lees verder

Pact van Ruigenhoek voor Nieuwe Hollandse Waterlinie
Namens de gemeente Utrecht ondertekent wethouder Kees Geldof (Groen, Erfgoed en Monumenten) vandaag op het Fort Ruigenhoek in Groenekan het Pact van Ruigenhoek. In dit pact staat onder meer beschreven hoe de Nieuwe Hollandse Waterlinie beter toegankelijk te maken is voor publiek, maar ook hoe het gebied een rol kan vervullen voor natuurbeheer, waterberging en klimaatadaptatie. De Nieuwe Hollandse Waterlinie geldt als het grootste Rijksmonument van ons land en staat op de voorlopige lijst van UNESCO Werelderfgoed.
Lees verder