Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 8 november 2017

Gemeente Utrecht: Plan Westelijke Stadsboulevard zet leefbaarheid voorop

Plan Westelijke Stadsboulevard zet leefbaarheid voorop
De wegen tussen de Marnixbrug en het 24 Oktoberplein worden een stadsboulevard waar leefbaarheid, gezondheid en betere oversteekbaarheid voorop staan. Maatregelen zijn noodzakelijk omdat het aantal auto's op de Westelijke Stadsboulevard anders met 25 procent zou groeien tot 2025. Dat is meer dan deze wegen aankunnen. Herinrichting, mobiliteitsmanagement en dynamisch verkeersmanagement op de Westelijke Stadsboulevard moeten zorgen voor goede bereikbaarheid van de wijken en een prettige omgeving voor bewoners en passanten. Het college legt het plan voor de Westelijke Stadsboulevard ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.
Lees verder

63 matches voor statushouders tijdens matchingsevent
Maar liefst 63 matches waren het resultaat van het matchingsevent voor statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) in De Vrije Wolf in Utrecht op 8 november. Het ging om matches voor werkervaringsplekken en arbeidsplaatsen voor statushouders bij bedrijven en organisaties in Utrecht en omgeving. Er waren 80 statushouders en 20 werkgevers aanwezig, uit allerlei sectoren, zoals horeca, groenvoorziening, facilitair en ambacht.
Lees verder

Utrecht klaar voor experiment cannabisteelt
Utrecht wil zo snel mogelijk experimenteren met gedoogde teelt van cannabis. Hiervoor is al jaren geleden de stichting social cannabis club opgericht, een particulier initiatief met ondersteuning van de gemeente. "Het Rijk maakt eindelijk experimenten mogelijk om de het cannabisbeleid te vernieuwen en gezondheid van gebruikers en veiligheid in gemeenten te verbeteren", zegt wethouder Victor Everhardt (Volksgezondheid). "Wij zijn in Utrecht klaar voor een experiment, mogelijk samen met gemeenten in de regio."
Lees verder