Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 7 november 2017

Gemeente Utrecht: Sluiting massagesalon Amsterdamsestraatweg 144c

Sluiting massagesalon Amsterdamsestraatweg 144c
Burgemeester Jan van Zanen sluit een massagesalon aan de Amsterdamsestraatweg. Inspecteurs van Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH) hebben geconstateerd dat in de massagesalon illegale prostitutie wordt bedreven.
Lees verder

Utrecht ontregelt en boekt resultaat in Ondiep voor mensen met schulden en andere problemen
Meer dan 60 huishoudens van Ondiep Pijlsweerd hebben met de aanpak 'Ondiep Ontregelt' een oplossing op maat gekregen. Dat schrijven wethouders Victor Everhardt en Kees Diepeveen in een brief namens het college aan de raad. Het buurtteam en de vaste contactpersonen hebben sinds maart de ruimte gekregen om 'te doen wat nodig is', ook als dat betekent dat er een uitzondering op de regels gemaakt moet worden. In veel gevallen werden met de maatwerkoplossingen (grotere) schulden voorkomen. Ook werden oplossingen gerealiseerd op het vlak van inkomen, woonsituaties en gezondheid/beperkingen. Op basis van de ervaringen in Ondiep wordt deze werkwijze nog dit jaar uitgebreid naar Kanaleneiland.
Lees verder

50 nieuwe woningen aan Dickensplaats
Aan de Dickensplaats en Cervanteslaan in Utrecht-West komen 44 tot 50 woningen. Op die plek staan momenteel garageboxen, een onderhoudsgarage met showroom en acht woningen. Deze verdwijnen om plaats te maken voor de nieuwbouw. De overige woonblokken in deze buurt worden gerenoveerd. Woningcorporatie Mitros heeft het initiatief genomen voor de herontwikkeling van deze locatie tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en Merwedekanaal. Het college heeft hiervoor nu het startdocument met uitgangspunten vastgesteld.
Lees verder