Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 8 november 2017

Het Koninklijk Huis: Koning beëdigt commissaris van de Koning Drenthe

Koning beëdigt commissaris van de Koning Drenthe
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmorgen op Paleis Noordeinde mevrouw drs. J. Klijnsma, de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Drenthe, beëdigd. Mevrouw Klijnsma was staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het Kabinet Rutte II. Voor die tijd was zij onder meer actief als lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Mevrouw Klijnsma is getrouwd.
Lees verder

Koning reikt Erasmusprijs 2017 uit aan Michèle Lamont
Zijne Majesteit de Koning, Regent van de Stichting Praemium Erasmianum, reikt dinsdagmiddag 28 november 2017 in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Erasmusprijs uit aan de Canadese wetenschapper Michèle Lamont (1957). De Erasmusprijs heeft dit jaar als thema 'Kennis, Macht en Diversiteit'.
Lees verder

Koningin Máxima bezoekt Gender & Sexuality Alliance op Hofstad Lyceum
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan het Hofstad Lyceum in Den Haag. Het bezoek stond in het teken van de Gender & Sexuality Alliance (GSA). Een GSA is een jongerengroep die zich met steun van het COC inzet voor een vriendelijk klimaat op scholen voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse personen (lhbti).
Lees verder