Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 2 november 2017

Ministerie van Defensie: Erekoord Koninklijke Marine voor levensreddend handelen

Erekoord Koninklijke Marine voor levensreddend handelen
Luitenant-ter-zee 2 (TD) Theo Verhoef kreeg vandaag op de Nieuwe Haven in Den Helder het Erekoord Koninklijke Marine. Hij ontving het huldeblijk voor de levensreddende handelingen die hij op 24 juni 2017 verrichtte.
Lees verder

Defensie duikt overal op
Duikers van Defensie waren deze week in alle hoeken van Nederland te vinden. Zo hebben marineduikers gisteren bij het Gelderse Driel een plek onder water nauwgezet in beeld gebracht. Aanleiding hiervoor was een civiel duikongeval. Dat gebeurde bij onderhouds- en vervangingswerk aan de stuwdam op 8 september.
Lees verder

Krijgsmacht volledig in 'sterke merken top 10'
De brandweer blijkt het sterkste overheidsmerk te zijn, op de voet gevolgd door de politie en Staatsbosbeheer. De Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Luchtmacht zijn goed voor de plekken 4 tot en met 6 van de 'sterke merken top 10'. De Koninklijke Marechaussee staat als 8e op de lijst, na het KNMI.
Lees verder

Ontoelaatbaar gedrag altijd melden
De Volkskrant publiceerde vanochtend een verhaal over misstanden bij 11 Luchtmobiele Brigade in 2013. '' Discriminatie, intimidatie of welk grensoverschrijdend gedrag dan ook is volstrekt ontoelaatbaar en past niet binnen de krijgsmacht.'', aldus staatssecretaris Barbara Visser.
Lees verder

Lof voor agenten en marechaussees
De belichaming van artikel 90 van de Nederlandse grondwet vormen ze. Het ideaal van de internationale rechtsorde verder bevorderen. Zo omschreef secretaris-generaal Siebe Riedstra van het ministerie van Veiligheid en Justitie vanmiddag de ongeveer 40 agenten, burgers en marechaussees die de Herinneringsmedaille Internationale Operaties ontvingen.
Lees verder