Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 14 november 2017

Ministerie van Defensie: Mijnenjager Makkum vindt Duitse onderzeeboot

Mijnenjager Makkum vindt Duitse onderzeeboot
Zr. Ms. Makkum heeft 8,5 mijl uit de kust van Cap Barfleur (Normandië) het wrak gevonden van een Duitse onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog. Het gaat hoogst waarschijnlijk om het wrak van de UC-69, die in 1917 zonk na een botsing met een andere Duitse onderzeeboot, de U-96.
Lees verder

Apache-gevechtshelikopter door hoogspanningskabel bij Culemborg
Een gevechtshelikopter van Defensie is vanavond door een stroomkabel gevlogen in de omgeving van Culemborg. Dit gebeurde rond 19.30 uur tijdens een avondvliegtraining.
Lees verder

Defensie en infra: samen op voorsprong
In een militair conflict moet je je acuut snel kunnen verplaatsen. Dat kan alleen met de juiste infrastructuur. Om dat mogelijk te maken pleit Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer voor intensieve samenwerking tussen Defensie en civiele partijen. Hij sprak vandaag in Den Haag bij het congres Next Generation Infra.
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
Nederlandse militairen in Litouwen verleenden eerste hulp bij een verkeersongeluk. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 7 tot 13 november 2017.
Lees verder

Pech-Apache via de weg naar thuisbasis
De Apache die gisteravond tegen bliksemdraden aanvloog,  wordt vanmiddag gereed gemaakt voor transport. Daarvoor haalt technisch personeel  van het Defensie Helikopter Commando  onder meer de rotorbladen van het toestel af. Via de weg gaat de gevechtshelikopter vanuit het Gelderse Zoelmond,  terug naar Vliegbasis Gilze-Rijen. Daar is het toestel naar verwachting  vóór middernacht.
Lees verder