Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 8 november 2017

Ministerie van Defensie: VU Medisch Centrum reservistenwerkgever van het jaar

VU Medisch Centrum reservistenwerkgever van het jaar
Bijna 50 bedrijven en organisaties waren genomineerd door hun eigen personeel. De titel Reservistenwerkgever 2017 viel gisteravond te beurt aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam.
Lees verder

Defensie 20 lichte ontsmettingssystemen rijker
Er zijn nieuwe systemen om mensen, materieel en terreinen sneller en effectiever te ontsmetten. Ze zijn niet alleen bedoeld bij militaire inzet. Ontsmetting is ook cruciaal bij bijvoorbeeld terroristische aanslagen met vuile bommen, industriële branden waarbij giftige stoffen vrijkomen of ongevallen tijdens gevaarlijke-stoffentransport. De eerste 9 zijn sinds gisteren in handen van de landmacht.
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
De enhanced Forward Presence Battlegroup in Litouwen deed mee  aan de multinationale oefening Iron Wolf II. België, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Noorwegen (samen 1.350 militairen) en de Litouwse gastheer lieten zien dat de integratie in de Litouwse Iron Wolf-brigade op schema ligt. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 31 oktober tot en met 6 november 2017.
Lees verder

Minister Bijleveld wil krachten bundelen tegen hybride dreigingen
Nederland gaat meedoen aan een Europees kennis- en expertisecentrum voor hybride oorlogsvoering. Dit liet minister Ank Bijleveld-Schouten vandaag weten aan haar collega's van de Northern Group. Dit samenwerkingsverband van Defensieministers is bijeen in Helsinki.
Lees verder

Defensie loopt voorop met radar
Defensie is koploper op radargebied. Dat geldt zowel voor de technologie als de ontwikkeling ervan. Dat werd vandaag opnieuw bevestigd op de themadag 'Nederland Radarland' van het Platform Nederland Radarland in Den Helder. Het in 2002 opgezette samenwerkingsverband van Defensie, Thales Nederland, TNO, TU Delft en het ministerie van Economische Zaken vierde daar het 15-jarig bestaan.
Lees verder