Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 10 november 2017

Ministerie van Defensie: Piraterijbestrijders richten zich meer op Somalische vasteland

Piraterijbestrijders richten zich meer op Somalische vasteland
Zr. Ms. Rotterdam gaat aan de laatste patrouille beginnen voor missie Atalanta. 3 december vaart het amfibische transportschip Den Helder weer binnen, na 3 maanden piraterijbestrijding voor de kust van Somalië.
Lees verder

Bijleveld: Europese NAVO-landen op goede weg met verhogen defensie-uitgaven
"De Europese NAVO-landen zijn op de goede weg als het gaat om het verhogen van de uitgaven voor defensie." Dat zei minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten tijdens de bijeenkomst van NAVO-ministers van Defensie in Brussel, gisteren en vandaag.
Lees verder

Landmacht ondersteunt politie bij 'terreur' Amsterdam
Amsterdam was vandaag en gisteren het toneel van een bijzonder schouwspel. Er speelde zich een grootschalige terreuroefening af. De Gemeente Amsterdam, Openbaar Ministerie, politie, brandweer, geneeskundige diensten, Dienst Speciale Interventie en Defensie kregen te maken met een terroristische aanslag. Voor het eerst werkte Defensie op deze schaal samen met politie en gemeente, onder de...
Lees verder

Patrouilleschip terug uit Caribisch gebied
Patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland keerde vanmorgen terug in de thuishaven van Den Helder. Het was 4 maanden stationsschip in het Caribisch gebied en leverde een belangrijke bijdrage aan de noodhulp aan de Nederlandse Bovenwindse Eilanden en Dominica. Die werden door orkanen troffen.
Lees verder

Mariniers doen bergtraining Schotland (video)
Zo'n 350 mariniers hebben de jaarlijkse bergtraining gedaan in de Schotse Hooglanden. Het ging om meer dan 200 novices, degenen die de training nog niet hadden gedaan. Verder trotseerden mariniers van 12 en 23 Raiding Squadron de bergen. Zij deden dit al vaker.
Lees verder