Brieven aan de Tweede Kamer

- Kamerbrief bij voortgangsrapportage kwaliteitsafspraken mbo 2017 (6/10) 
- Kamerbrief over OESO-rapport Education at a Glance 2017 (12/9)
Kamerbrief over Burgerschapsagenda mbo 2017-2021: een impuls voor burgerschapsonderwijs (14/9)Reageer nog op het ontwerpbesluit verruiming uitbestedingsmogelijkheden vavo

Opnieuw samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijfsleven

Negen samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijfsleven krijgen ca. 9 miljoen om de aansluiting te verbeteren. Het Regionaal Investeringsfonds laat zien dat samenwerking op regionaal niveau tot bijzondere initiatieven en resultaten leidt en het onderwijs zich hierbij blijft vernieuwen.
Ga naar persbericht en overzicht toekenningenStart voorlichtingscampagne 'Meld je aan op uiterlijk 1 april'

Het ministerie van OCW is op 1 november met een voorlichtingscampagne gestart gericht op de aspirant-student die een mbo-opleiding wil volgen. Per 1 augustus 2017 zijn de regels voor het aanmelden voor het mbo veranderd.

Lees meerMBO City: raak geïnspireerd en gemotiveerd!

Ook dit jaar biedt MBO City een rijk programma met keynotes, interactieve presentaties en workshops. OCW reflecteert op de plannen voor het mbo uit het Regeerakkoord. Op het Themaplein Onderwijs&Innovatie gaan wij graag het gesprek met u aan over de ruimte in bestaande wet- en regelgeving en nodigen wij u uit mee te denken aan de Tekentafel.    

Lees meer

Team NL verovert goud en 8 medals of excellence tijdens Wordskills

WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Tijdens deze 44-ste editie deed Nederland mee met 28 deelnemers in 25 beroepen aan de 4-daagse wedstrijd. Pien Hoveling heeft een gouden medaille veroverd. Verder sleepten acht Nederlandse deelnemers een medaille in de wacht voor een bovengemiddelde prestatie.
Ga naar het persbericht

Verschenen onderzoeken

Steeds meer mbo'ers naar het buitenland

Nederlandse mbo'ers gaan steeds vaker naar het buitenland (7%). Daarmee zit Nederland boven het Europese streefcijfer van 6% in 2020. Dat blijkt o.a. uit een analyse uit 'Statistieken mbo mobiliteit' van Nuffic. 
Ga naar het persbericht