Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 5 november 2017

Provincie Drenthe: Provincie Drenthe zet in op internationaal ondernemen

Provincie Drenthe zet in op internationaal ondernemen
Gedeputeerde Staten hebben het 'Aanvalsplan Internationaal Ondernemen Drenthe 2017-2021' vastgesteld. De provincie zet hiermee zwaar in op het internationaal positioneren van het Drentse bedrijfsleven. I
Lees verder

GS-besluitenlijst 31 oktober 2017
GS-besluitenlijst van donderdag 31 oktober 2017.
Lees verder

GS-besluitenlijst 19 oktober 2017
GS-besluitenlijst van donderdag 19 oktober 2017.
Lees verder

Economielezing en netwerkbijeenkomst Circulaire economie op 21 november
Grondstoffen raken op, prijzen van producten stijgen en de berg afval neemt toe. Het systeem van 'maken, gebruiken en weggooien' is achterhaald. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken daarom samen aan een economie die grondstoffen zoveel mogelijk in de kringloop houdt.
Lees verder

Opnieuw verkeersregelaars bij Gieten
Van maandag 30 oktober tot donderdag 24 december 2017 zet de provincie Drenthe weer verkeersregelaars in bij het verkeersplein Gieten om de doorstroming te verbeteren.
Lees verder

Meppelerdiepsluis geopend
Op woensdag 25 oktober is de nieuwe Meppelerdiepsluis geopend. De provincie Drenthe is nu nog beter bereikbaar voor grote vrachtschepen.
Lees verder

Generatiepact voor medewerkers provincie Drenthe
Gedeputeerde Staten hebben de regeling generatiepact vastgesteld. Bij deelname aan het generatiepact kiest de medewerker ervoor om - uitgaande van een voltijds aanstelling - 60% te gaan werken, tegen doorbetaling van 80% van het loon en volledige pensioenopbouw. Op deze manier wordt loonsom vrijgespeeld om nieuwe instroom van jongeren te financieren.
Lees verder

Subsidie Binnenstadsfonds voor Emmen, Hoogeveen en Meppel
Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om zeven miljoen euro beschikbaar te stellen uit het Binnenstadsfonds aan de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Meppel. Hiermee wil het college de gemeenten ondersteunen in hun plannen de binnensteden toekomstbestendig te maken.
Lees verder

Europaweg Coevorden afgesloten tot en met 17 december
De Europaweg (N863) in Coevorden is vanaf maandag 6 november tot en met zondag 17 december afgesloten ter hoogte van de kruising met de Rondweg (N382). De afsluiting geldt voor al het gemotoriseerde verkeer.
Lees verder

Start gratis energiescan voor MKB
Vrijdag 3 november start de tweede ronde van de MKB energiescan. De MKB energiescan worden aangeboden door de provincie Drenthe en geeft meer duidelijkheid hoe een ondernemer energie kan besparen in zijn bedrijf. De aftrap vindt plaats in de gemeente Aa en Hunze.
Lees verder

Oriëntatiecursus voor biologische landbouw in Veenkoloniën
De provincies Drenthe en Groningen stellen €20.000 beschikbaar voor het stimuleren van de biologische landbouw in de Veenkoloniën. Met het geld wordt een cursus gegeven voor boeren die geïnteresseerd zijn in de omschakeling naar biologische landbouw.
Lees verder

Nog korte tijd subsidie mogelijk voor Drentse basisscholen voor Technieklessen en 3D printer
De provincie Drenthe stelt vouchers ter beschikking voor basisscholen die werk willen maken van wetenschap en techniek. Scholen kunnen de leerlijn Techniek, Talent en Energie en/of een 3D printer aanschaffen. Zo komen kinderen al op jonge leeftijd in contact met techniek.
Lees verder

Qbuzz neemt Qliner-dubbeldekker in gebruik
Op woensdag 1 november heeft Qbuzz de eerste Qliner dubbeldekker in gebruik genomen. Gedeputeerde Henk Brink heeft als eerste reiziger ingechecked in de nieuwe Qliner.
Lees verder

Verkeersonderzoek rondom de rondweg Emmen en weg Emmen - Klazienaveen
Van donderdag 2 november tot en met woensdag 8 november 2017 doen de provincie Drenthe en de gemeente Emmen verkeersonderzoek. Dit onderzoek vindt plaats rondom de rondweg N391 en de weg Emmen- Klazienaveen (N862). Het doel is inzicht krijgen in het aantal voertuigen, het soort voertuigen en de verkeersstromen in Bargermeer.
Lees verder

Huiseigenaren in Drenthe openen deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route
Op zaterdag 4 en 11 november is er tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route de unieke kans om een duurzaam huis te bezoeken. Ruim 50 Drentse woningeigenaren hebben zich aangemeld.
Lees verder

In gesprek over Drentse Retailagenda
Op donderdagmiddag 2 november kwamen in Schouwburg Ogterop in Meppel ruim 80 winkelondernemers, vastgoedeigenaren, retaildeskundigen en ambtenaren bij elkaar om te praten over de Drentse Retailagenda.
Lees verder