Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 12 november 2017

Provincie Drenthe: Steeds meer mensen aan de slag met duurzaamheid

Steeds meer mensen aan de slag met duurzaamheid
Gedeputeerde Tjisse Stelpstra bracht tijdens de eerste dag van de Duurzame huizenroute op zaterdag 4 november een bezoek aan de familie Dussel in Assen. Deze bewoners hebben van een traditioneel gebouwde woning uit 1949 bijna een "nul-op-de-meter" woning weten te maken.
Lees verder

Gratis energiescans voor ondernemers
De provincie Drenthe is op 1 november gestart met een nieuwe ronde gratis energiescans voor ondernemers. Ter gelegenheid hiervan organiseerden de provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze afgelopen vrijdag een ondernemersontbijt in Anloo.
Lees verder

Bijdrage opleiding ervaringsdeskundigen om armoede te bestrijden
De provincie Drenthe geeft een bijdrage van 7.000 euro aan de Stichting Mens en Maatschappij. Hiermee kunnen 20 deelnemers starten met de eerste opleiding tot ervaringsdeskundige armoedebestrijding in Drenthe.
Lees verder

Regeling voor versnelling verwijdering asbestdaken in Drenthe
Provincie Drenthe wil de sanering van asbestdaken versnellen en heeft hiervoor de 'Uitvoeringsregeling verwijdering asbestdaken Drenthe' vastgesteld. De regeling is een subsidie in de vorm van een lening met lage rente. Particulieren, MKB- en agrarische bedrijven, verenigingen en stichtingen die eigenaar zijn van een asbestdak, kunnen vanaf 15 november 2017 een beroep doen op deze regeling voor het saneren en vervangen van het dak.
Lees verder

Zet je haand op dizze petitie
Gedeputeerde Staten hebben vandaag het Minority Safepack ondertekend. Dit is een petitie om in Europa aandacht te vragen voor minderheden en minderheidstalen, waaronder het Drents. Met de steunbetuiging geeft het college gehoor aan een oproep van het Huus van de Taol en het Europees Bureau voor Kleine Talen in het Nedersaksische taalgebied.
Lees verder

Ruim 2 miljoen euro extra voor behoud akker- en weidevogels
Het Rijk stelt 2,4 miljoen euro Europees geld beschikbaar om bij te dragen aan het behoud en herstel van het aantal akker- en weidevogels in Drenthe. Deze extra bijdrage sluit goed aan bij het Drentse actieplan dat begin van dit jaar van start is gegaan om de boerenlandvogels te behouden en te beschermen.
Lees verder

GS-besluitenlijst 7 november 2017
GS-besluitenlijst van dinsdag 7 november 2017
Lees verder

Dekzandrug Orvelte aardkundige parel
De provincie Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe hebben op 9 november 2017 de Dekzandrug Orvelte onthuld als achtste Aardkundig Monument in Drenthe.
Lees verder

Klimaattop Noord: niet praten maar doen
Niet praten maar doen. Dat is de centrale boodschap van de Klimaattop Noord-Nederland die vandaag plaatsvond in de Energy Academy in Groningen. Een selectie van pioniers, ondernemers, onderwijsinstellingen en plannenmakers uit Drenthe, Fryslân en Groningen lieten zien dat er in deze regio hard gewerkt wordt aan de energietransitie.
Lees verder

NAM wil nieuwe aanpak in schadeafhandeling Zuidlaren
Bestuurders van de provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo reageren voorzichtig positief op het voorstel van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) voor een onafhankelijke commissie van wijzen voor de mensen met schade aan hun woning in Zuidlaren en omgeving.
Lees verder

Dipoma's uitgereikt aan negen Energiecoaches
Negen energiecoaches van de energiecoöperaties uit Hooghalen en Bovensmilde ontvingen woensdagavond 8 november van gedeputeerde Tjisse Stelpstra hun diploma.
Lees verder