Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 4 november 2017

Provincie Fryslân: 7 genomineerden voor Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving

7 genomineerden voor Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving

Maar liefst 7 inzendingen zijn door de jury voor de Vredeman de Vriesprijs genomineerd. De prijs wordt op vrijdag 10 november uitgereikt. De winnaar van de tweejaarlijkse designprijs ontvangt € 5000.

Lees verder

Start werkzaamheden brug Mûnein

Op donderdag 12 oktober start aannemer de Boer en de Groot uit Harlingen met de werkzaamheden bij Mûnein. De provincie Fryslân en de gemeenten Tytsjerksteradiel en Dantumadiel vervangen de duiker in de Ottemawei door een brug met een hogere doorgang. Hierdoor kunnen straks ook grotere sloepen aanmeren bij de haven in het dorp.

Lees verder

Informatiecentrum Afsluitdijk verwelkomt 10.000ste bezoeker

Ferrial Sofyan, voorzitter van het bestuur van de Indonesische hoofdstad Jakarta is de 10.000ste bezoeker van het tijdelijke informatiecentrum 'De Afsluitdijk, nieuwe verhalen' op Kornwerderzand. De heer Sofyan werd feestelijk onthaald. Sinds de opening in april 2016 komen mensen vanuit de hele wereld naar het informatiecentrum op de Afsluitdijk.

Lees verder

Noorden ideaal proefgebied voor nieuwe manieren van modulair en verplaatsbaar bouwen

Toekomst- en klimaatbestendig bouwen is voor Noord-Nederland een noodzakelijke ontwikkeling. Het biedt ook veel kansen voor andere regio's. De kennis en technologie die in het noorden wordt opgebouwd is een prachtig exportproduct.

Lees verder

Ruim 200 initiatieven aangemeld voor Klimaattop Noord 2017

Voor de Klimaattop Noord 2017 die op 9 november plaatsvindt in en rondom het Energy Academy Europe gebouw in Groningen zijn ruim 200 initiatieven aangemeld. Het laat zien dat het onderwerp leeft in Noord-Nederland en dat er veel potentie is.

Lees verder