Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 4 november 2017

Provincie Fryslân: Algemeen directeur provincie vertrekt op 1 juli 2017

Algemeen directeur provincie vertrekt op 1 juli 2017
Algemeen directeur Guus van den Berg (64) vertrekt op 1 juli 2017 bij de provincie Fryslân. De heer van den Berg zoekt na zeven jaar een nieuwe uitdaging. Dit heeft hij vandaag aangekondigd op de nieuwjaarsbijeenkomst van het personeel van de...
Lees verder

Iepen Mienskipsfûns weer open voor aanvragen
Vanaf nu is het Iepen Mienskipsfûns weer open voor subsidieaanvragen. De provincie Fryslân is op zoek naar deze initiatiefrijke inwoners die een goed idee hebben om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of stad te verbeteren. Via het Iepen Mienskipsfûns...
Lees verder

Fryslân steunt Europees initiatief voor taalminderheden

Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân steunt het Minority SafePack Initiative. Dit is een burgerinitiatief voor taalminderheden in Europa. Elk collegelid ondertekent op dinsdag 26 september het initiatief in het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel. Het burgerinitiatief moet de minderheidstalen en meertaligheid op de Europese politieke agenda zetten. Volgens de Europese regels moeten er in Nederland op zijn minst 19.500 handtekeningen verzameld worden.

Lees verder

Subsidie mienskip-programma Lân fan taal beschikbaar

Organisaties kunnen vanaf vandaag, 4 oktober, tot en met 1 november 2017 weer een aanvraag indienen voor het mienskip-programma van Lân fan taal. De subsidie is beschikbaar voor publiekgerichte producties op het gebied van meertaligheid. Met de subsidie wil de provincie Fryslân vernieuwende projecten op het gebied van meertaligheid, taal en/of het Fries stimuleren. Elke kunstdiscipline en elke locatie in de provincie is toegestaan.

Lees verder

Pedro Bakker wint GERRIT BENNER Prijs 2017

Pedro Bakker (1952) is uit 26 inzendingen gekozen als winnaar van de GERRIT BENNER Prijs 2017.

Lees verder