Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 4 november 2017

Provincie Fryslân: Bezoekers ontdekken nieuwe natuur Wolvega

Bezoekers ontdekken nieuwe natuur Wolvega

De regen van de voorgaande dagen mocht de pret niet drukken. Zo'n 100 mensen bezochten op zaterdag 7 oktober de open dag in het gebied ten zuiden van Wolvega. Er werden vragen gesteld over natuur, water, recreatie en cultuurhistorie.

Lees verder

Start werkzaamheden voor natuur in Twizelermieden

Op zaterdagmiddag 7 oktober was de aftrap voor de gebiedsinrichting in de Twizelermieden. Na de planvormingsfase kunnen we nu los in het gebied. Door de kwelwaterstromen te herstellen in de Twizelermieden kunnen bijzondere planten als de dotterbloem hiervan profiteren.

Lees verder

Samen 1 weekend in Harlingen groot succes!

Met ruim 16.000 bezoekers noemen wij het Samen 1 weekend op de nieuwe N31 door Harlingen een groot succes. Tijdens dit weekend waren er allerlei evenementen voor jong en oud. Allen stonden in het teken van 'Samen 1'. Dit is onze slogan en staat voor het verbinden van de beide stadsdelen door het opheffen van de barrière die de oude N31 vormde en voor de samenwerking tussen de verschillende overheden.

Lees verder

Mondriaan-marketing Museum Dr888 succesvol

De Mondriaan-tentoonstelling in Museum Drachten trekt veel extra bezoekers naar Drachten. Dit jaar hebben tot nu toe 20.000 mensen een bezoek gebracht aan het museum. Dat zijn er nu al meer dan de 19.500 over heel 2016. De uitgebreide marketingcampagne voor deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen door een provinciale subsidie van 40.000 Euro.

Lees verder

Regeerakkoord vol perspectief voor Fryslân

Extra geld voor infrastructuur, ruimte voor circulaire economie en een economisch accent op landbouw, water en voedsel. Het nieuwe regeerakkoord dat dinsdag is gepresenteerd biedt allerlei kansen voor Fryslân. Dit concluderen Gedeputeerde Staten in een eerste reactie.

Lees verder