Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 10 november 2017

Provincie Fryslân: Fryslân nationaal kampioen circulaire economie

Fryslân nationaal kampioen circulaire economie

Fryslân heeft de prijs gekregen als beste regio op het gebied van circulaire economie. Op 2 november 2017 hebben voorzitter John Vernooij van de Vereniging Circulair Friesland en gedeputeerde Sander de Rouwe van de provincie Fryslân de prijs in ontvangst genomen.

Lees verder

Heroriëntatie culturele infrastructuur

Op 7 september 2016 stelden Provinciale Staten de beleidsbrief 'Mei hert, holle en hannen 2017-2020' vast. 

Lees verder

Berne-iepenloftspul wint Pyt van der Zee prijs

Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft op 2 november de Pyt van der Zee prijs uitgereikt aan het Berne-iepenloftspul (BIS) uit Easterwierum. De prijs is voor het bestuur en alle huidige en oud-medewerkers. Het bestuur van het Berne-iepenloftspul ontvangt de prijs als stimulans om het goede werk voort te zetten. 

Lees verder

Reactie gevraagd op windmolenplan Nij Hiddum-Houw

Betrokkenen kunnen een reactie geven op de plannen voor windmolenpark Nij Hiddum-Houw. Los hiervan komt er na overleg met de Omgevingsadviesraad (OAR) al een aantal aanpassingen. De windmolens gaan minder geluid maken. Ook komt er geen slagschaduw op de gevels van omliggende woningen.

Lees verder

Studio INA-MATT wint Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving

De studio van Ina Meijer and Matthijs van Cruijsen wint de provinciale designprijs met het ontwerp Sweet Nothing. Gedeputeerde Michiel Schrier reikte op 10 november de prijs van € 5.000 uit.

Lees verder