Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 4 november 2017

Provincie Fryslân: Provincie reikt EDU-robot uit aan basisscholen

Provincie reikt EDU-robot uit aan basisscholen

Elke Friese basisschool krijgt een Edu-robot. Een robot die de kinderen zelf in elkaar kunnen zetten en kunnen programmeren. Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober gaat gedeputeerde Sander de Rouwe er persoonlijk twee overhandigen.

Lees verder

Cultuurfonds Fryslân steunt projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het derde kwartaal van dit jaar aan 27 cultuur- en natuurprojecten in de provincie € 56.000 toegekend.

Lees verder

Spoorbrug in Leeuwarden dicht voor vaarverkeer

De spoorbrug over het van Harinxmakanaal (ter hoogte van de voormalige Zwettebrug) in Leeuwarden is op dit moment gesloten voor het vaarverkeer. ProRail onderzoekt nu de mogelijkheden om de brug zo snel mogelijk te repareren. Tot die tijd kan het vaarverkeer geen gebruik maken van de spoorbrug. Treinverkeer kan gewoon doorrijden.

Lees verder

Meer gemeente-archieven te raadplegen op AlleFriezen.nl

Om de zoektocht naar voorouders gemakkelijker te maken is de website www.AlleFriezen.nl uitgebreid met de bevolkingsregisters van de (voormalige) gemeenten Gaasterland, Harlingen, Hennaarderadeel, Het Bildt, Menaldumadeel en Tytsjerksteradiel. Binnenkort komen ook de bevolkingsregisters van Heerenveen beschikbaar.  

Lees verder

Wat Fryslân wil, past op de achterkant van een bierviltje

Voor de wensen die Fryslân heeft, is in het nieuwe regeerakkoord ruimte gemaakt. Op de achterkant van een bierviltje hadden we de formateurs drie punten meegegeven: de toekomst van watertechnologie-instituut Wetsus veiligstellen, met economische groei krimp opvangen en mogelijkheden om de sluis bij de Afsluitdijk te verbreden.

Lees verder