Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 4 november 2017

Provincie Fryslân: Wandelpad Walterswâld open

Wandelpad Walterswâld open

Wâlterswâld heeft een nieuw wandelpad. Mensen kunnen vanaf vandaag een mooi ommetje maken van zo'n 4 kilometer. Het pad is vanmiddag geopend door dorpsbelang en wethouder Gerben Wiersma fan de DDFK gemeenten. Met het wandelpad gaat een wens van dorpsbelang en de gemeente in vervulling.

Lees verder

Sluis Bûtenfjildroute weer in gebruik

De electric-only Bûtenfjildroute bij Ryptsjerk is open voor het vaarverkeer. De sluis bij het Koekoekspaad, de Wâlsterslûs, was een tijdje onbedienbaar.

Vanaf vandaag is de sluis weer in gebruik.

Lees verder

Tweede filmpje van OV-vlogger online

De 17-jarige Darshan Boerema uit Heerenveen vlogt dit jaar over openbaar vervoer voor de Provincie Fryslân. Gedeputeerde Kramer maakte dat op 14 september bekend op het ROC Friese Poort in Drachten.

Lees verder

Opvanggebieden voor ganzen bekend

De opvangplaatsen voor ganzen, oftewel de ganzenfoerageergebieden, zijn bekend. Met behulp van de Agrarische Natuurverenigingen is het gelukt om bijna 21.000 hectare te begrenzen. Daarnaast is ruim 4000 hectare soortspecifiek foerageergebied ingesteld. Dit zijn gebieden voor specifieke ganzensoorten zoals de brandgans en kolgans.

Lees verder

Openbaar busvervoer vernieuwt vanaf zomer 2018

De provincie Fryslân start in samenwerking met Arriva in de zomer van 2018 met een aantal vernieuwingen in het openbaar busvervoer. Het gaat om verschillende proeven waarbij gekeken wordt naar aanpassing van het scholierennetwerk, het strekken van lijnen en het verduurzamen van openbaar vervoer.

Lees verder