Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 12 november 2017

Provincie Overijssel: Oost-Nederland zet in op Slimme Mobiliteit

Oost-Nederland zet in op Slimme Mobiliteit
De provincies Gelderland en Overijssel hebben samen met 23 regionale partners de actie-agenda GO VOORT gepresenteerd.
Lees verder

Hackathon laat zien wat er leeft in Borne
Het gemeentehuis van de gemeente Borne was het afgelopen weekend het decor van een zogenoemde hackathon, georganiseerd door de provincie Overijssel en de gemeente Borne. In 24 uur gingen hackers aan de slag met big data, geo data, social media berichten en reacties op blogs. Een jury van onder andere de provincie en de gemeente hebben uiteindelijk gekozen voor het meest innovatieve idee, dat het best toepasbaar is.
Lees verder

Welke organisatie reist het meest duurzaam?
Donderdag 2 november 2017 is bekendgemaakt welk team de Mobiliteitsbattle Twente heeft gewonnen. De regionale afdeling van Natuurmonumenten bleek de absolute winnaar. Met een team van 10 medewerkers zijn zij de afgelopen vier maanden erin geslaagd het meest duurzaam te reizen door hun rij- en reisgedrag aan te passen.
Lees verder

Gouden tip voor optimaal Overijssels ondernemersklimaat
In de week van 10 tot en met 17 november organiseert Provincie Overijssel de Week van de Overijsselse ondernemer. Centrale vraag: Overijssel is de meest ondernemersvriendelijke Provincie van Nederland. Wat is uw gouden tip zodat wij het ook blijven?
Lees verder

MKB-tour Overijssel naar Wierden en Coulisse
Op vrijdag 10 november komt de MKB-tour van Provincie Overijssel in de gemeente Wierden. Een bezoek aan Coulisse in Enter maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB-tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers.
Lees verder

Ank Bijleveld-Schouten bij haar afscheid benoemd tot ereburger en officier
Bij haar afscheid als Commissaris van de Koning in Overijssel heeft Ank Bijleveld-Schouten vanmiddag twee bijzondere onderscheidingen gekregen.  Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle bevorderde haar tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Loco-Commissaris Eddy van Hijum benoemde haar tot ereburger van Overijssel.
Lees verder