Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 5 november 2017

Provincie Overijssel: Open colleges in Zwolle over Smart Mobility

Open colleges in Zwolle over Smart Mobility
De provincie Overijssel organiseert in november en december in Zwolle vijf open colleges over het onderwerp Smart Mobility (slimme mobiliteit).
Lees verder

Bijzonder transport kanaal Almelo-De Haandrik 2 en 3 november
Op donderdag 2 en vrijdag 3 november vindt een bijzonder transport plaats over het kanaal Almelo-De Haandrik.
Lees verder

Aanbesteding 2250 laadpalen voor elektrische auto's van start
De provincies Overijssel en Gelderland starten de grootste Europese aanbesteding voor laadpalen.
Lees verder

Hoeveelheid bestrijdings- en geneesmiddelen in Overijssels grondwater valt mee
In vergelijking met het landelijk beeld blijkt het voorkomen van bestrijdingsmiddelen, geneesmiddelen en overige verontreinigende stoffen in het Overijsselse grondwater mee te vallen. In 45% van de grondwatermonsters werden bestrijdingsmiddelen aangetroffen en in 15% wordt de norm overschreden. Landelijk werden gemiddeld in 56% van de monsters bestrijdingsmiddelen aangetroffen en in 27% van de monsters is spraken van normoverschrijding. Onderzoek naar de aanwezigheid van geneesmiddelen richtte zich in Overijssel vooral op meetbuizen in stedelijk gebied. In 23% van de monsters werden geneesmiddelen aangetroffen. Landelijk werden in 28% van de monsters geneesmiddelen aangetroffen. Overige verontreinigende stoffen werden in Overijssel in 3 van de in totaal 7 monsters vastgesteld. Landelijk liggen de cijfers hoger: in 75% van de 489 monsters komen overige stoffen voor.
Lees verder

Brouwer Biocentrale in Balkbrug opent deuren
Op donderdag 2 november wordt in Balkbrug de Biocentrale van de firma Brouwer officieel in gebruik genomen.
Lees verder

Gezamenlijke zienswijze provincie en gemeenten over aansluitroutes Lelystad Airport
Vijftien Overijsselse gemeenten en de provincie Overijssel dienen een gezamenlijke zienswijze in over de aansluitroutes voor Lelystad Airport.
Lees verder

Overijsselaar in 2016 net zo reislustig als in 2015
Er werd door de Overijsselse bevolking in 2016 net zoveel gereisd als in 2015. Alle Overijsselaars samen legden in 2016 in totaal bijna 13 miljard kilometer af. De auto blijft het meest favoriete vervoermiddel. In Nederland werd in 2016 iets meer gereisd dan in 2015 (1,2% meer).
Lees verder

MKB tour Overijssel naar Losser en Wouter Witzel Eurovalve
Op vrijdag 3 november komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Losser. Een bezoek aan Wouter Witzel maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma.
Lees verder

"Groen Gebogen" winnaar van de prijsvraag Maak Overijssel Asbestdakenvrij!
Vereniging Groen Gebogen uit Dalfsen wint de prijsvraag 'Maak Overijssel Asbestdakenvrij!'. De prijsvraag is uitgezet door de provincie Overijssel, met als doel om inspirerende ideeën te krijgen voor de aanpak van kleine asbestdaken.
Lees verder

Eigenaren duurzame huizen in Overijssel zetten hun deuren open op zaterdag 4 en 11 november
Huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen, kunnen zaterdag 4 en 11 november ideeën opdoen tijdens de Duurzame Huizenroute.
Lees verder