Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 4 november 2017

Provincie Zeeland: Provincie wil bediening bruggen optimaliseren na incident Sloebrug

Provincie wil bediening bruggen optimaliseren na incident Sloebrug

In Vlissingen heeft zich op 18 juni 2017 een incident voorgedaan op de Sloebrug. Tijdens het openen van de brug was een fietser aanwezig op het beweegbare gedeelte. Hoewel het incident niet tot een ongeval heeft geleid, wil de Provincie leren van het incident. Op ons verzoek heeft onderzoeksbureau Intergo in kaart gebracht hoe de Provincie situaties als deze in de toekomst kan voorkomen. Het rapport geeft een aantal aanbevelingen om de bediening van bruggen te optimaliseren. Provincie Zeeland gaat hiermee aan de slag.

Lees verder

Gekke professoren en bestuurders presenteren Actieprogramma Techniekpact

Vertegenwoordigers van onderwijs, overheden en bedrijfsleven presenteerden donderdag 2 november 2017 het Actieprogramma Techniekpact Zeeland. Dat deden zij onder de bezielende leiding van de professor Triple L. In tweetallen maakten de aanwezigen een chemische zaklamp, waarmee ze hun licht lieten schijnen op het Techniekpact. Vanzelfsprekend gebeurde dat in passende outfit: met een mooie labjas aan en een veiligheidsbril op.

Lees verder

Volop inspiratie voor een leefbaar Zeeland

Leefbaarheid in Zeeland leeft. Ruim 200 mensen bezochten de manifestatie 'Aantrekkelijk Zeeland'. Dit event bood een podium aan goede initiatieven om Zeeland aantrekkelijk en leefbaar te houden. Aan het begin van de middag lanceerde gedeputeerde Harry van der Maas de nieuwe website bereikbaar-zeeland.nl. Een platform om ondernemers, vrijwilligers en initiatiefnemers bijeen te brengen om van elkaar te leren en oplossingen voor mobiliteitsuitdagingen te vinden. In de workshops die volgden, dachten deelnemers ook na over thema's als zorg, cultuur en jeugd & sport. 

Lees verder