Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 5 november 2017

Provincie Zuid-Holland: Drie ov-bedrijven maken kans op openbaarvervoerconcessie in Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfh...

Drie ov-bedrijven maken kans op openbaarvervoerconcessie in Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden
Arriva, EBS en QBuzz hebben zich ingeschreven voor de openbaarvervoerconcessie Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (DAV).
Lees verder

Drijvend Watercafé: leren om het tij te keren
Wat leren een zeiler, een surfer en een weerman ons over waterbeheer? Nou, dat het door klimaatverandering nu al vaker stormt of giet. En dat we zelf veel kunnen doen om het tij te keren.
Lees verder

Hoofdinfrastructuur warmtenet Zuid-Holland rond Leiden krijgt vorm
Warmtebedrijf Rotterdam en Nuon hebben een overeenkomst getekend voor de levering van restwarmte uit de Rotterdamse haven aan de Leidse regio.
Lees verder

Afspraken over voldoende zoet water voor Greenport Boskoop
Provincie, Hoogheemraadschap van Rijnland, gemeenten en ondernemers hebben afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van zoet water in de Greenport Boskoop.
Lees verder

Ondernemers vinden elkaar in Groene Cirkels
"Nederland kan op circulair vlak een voorsprong nemen op de rest van de wereld", zo begon Hans de Boer (voorzitter VNO NCW) deze week een bijeenkomst bij Heineken in Zoeterwoude over duurzaamheid, groene groei en Groene Cirkels. Meer dan 150 bedrijven toonden interesse, wisselden ideeën uit en keken of zij konden meedoen aan Groene Cirkels.
Lees verder

Groene Kruisweg en Baljuwplein liggen er weer mooi bij na grondige opknapbeurt
Gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Henk de Graad hebben het groot onderhoud aan de Groene Kruisweg in Spijkenisse (N218/N493), inclusief het aangepaste Baljuwplein, officieel opgeleverd. Naast regulier onderhoud is ook de doorstroming en verkeersveiligheid verbeterd.
Lees verder

Deltacongres 2017: doorwerken aan een duurzame en veilige delta
De provincie was goed vertegenwoordigd op het Nationaal Deltacongres op 2 november 2017 met de projecten Rijnmond-Drechtsteden, zoetwater West-Nederland en FRAMES.
Lees verder