Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 14 november 2017

Villamedia: Het begin van de waarheid is onder ogen zien dat je de waarheid niet weet, zegt @fexter

Het begin van de waarheid is onder ogen zien dat je de waarheid niet weet, zegt @fexter
Het eerste gebod luidt: de journalist bericht waarheids­getrouw. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is knap lastig om eraan te voldoen. Zelfs als wij voorbij gaan aan alle filosofische twijfels over de waarheid, blijken feiten niet altijd feiten.
Lees verder

De onmacht van Brandt Corstius
Nu we zoveel met elkaar delen, is het bewaren van anonimiteit veel lastiger. Een kleine aanwijzing was genoeg voor een massale online speurtocht naar de mogelijke verkrachter van Jelle Brandt Corstius.
Lees verder

Het boek 'Reporting on Migration & Minorities' is een naïeve oproep tot zelfcensuur, zegt @SterkNikki
Persvrijheid is geen vrijbrief om 'hate speech' te verspreiden of te voeden. Dat is de belangrijkste boodschap in de richtlijn Reporting on Migration & Minorities van Respect Words / Ethical Journalism Against Hate Speech. Zo'n 1300 journalisten uit acht landen (Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Oostenrijk, Slovenië en Spanje) hebben input gegeven aan deze 'ethische code', die tot stand kwam met EU-financiering.
Lees verder

Een boek schrijven naast je baan doe je zo, volgens @wilcoboom. @pvda @nwadam
In de rubriek De Schepping schrijven journalisten zelf iets over de totstandkoming van hun creatie. Deze keer Wilco Boom, politiek verslaggever van de NOS, over zijn deze maand te verschijnen boek 'De Neergang van de PvdA'.
Lees verder

Advies aan AD: Stop met Top 100 Ziekenhuizen @Jeroen010 @hansnijenhuis @AD.nl
Prof. Dr. Armand Girbes, hoogleraar intensive care geneeskunde, intensivist en klinisch farmacoloog en drs. Luc Pluijmen, gezondheidswetenschapper en zelfstandig adviseur, doen een beroep op het Algemeen Dagblad: Stop met de Top 100 Ziekenhuizen. De lijst leidt niet tot betere zorg, maar leidt daar juist van af, betogen zij. Het overzicht heeft zijn functie verloren. 'We zouden moeten accepteren dat veel zaken die ertoe doen (in de zorg) juist niet te meten zijn.'
Lees verder