Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 1 november 2017

Villamedia: Marijn Frank online gezicht van De Monitor

Marijn Frank online gezicht van De Monitor
Marijn Frank is aangesteld als het nieuwe online gezicht van het KRO-NCRV-programma De Monitor. Frank is documentairemaker en bekend van het programma De Keuringsdienst van Waarde. Voor De Monitor gaat ze wekelijks filmpjes maken waarin ze laat zien…
Lees verder

Algemeen Dagblad-oprichter Pluygers (103) overleden
Dagbladuitgever Willem Pluygers is afgelopen zaterdag op 103-jarige leeftijd overleden, meldt 'zijn' AD. "Er vloeide drukinkt door de aderen van AD-oprichter Willem Pluygers", schrijft de krant in een in memoriam.
Lees verder

Dit jaar afgestudeerd met een journalistiek?
Voor de komende editie van de Afstudeerprijs Villamedia kan tot 31 december aanstaande worden ingezonden. De prijs beloont afstudeerproducties (HBO, WO, bachelor of master) waarin journalistiek talent doorklinkt.
Lees verder

NU.nl gaat onder de cao Uitgeverijbedrijf vallen
De medewerkers van NU.nl vallen met ingang van 1 januari 2018 onder de cao Uitgeverijbedrijf (UB). Sanoma heeft daarover met de vakbonden en de OR overeenstemming bereikt. Het personeel is maandag op de hoogte gesteld.
Lees verder

NPR-hoofdredacteur in opspraak om seksuele intimidatie
De Amerikaanse zender National Public Radio (NPR) onderzoekt momenteel beschuldigingen van seksueel wangedrag van hun huidige hoofdredacteur Michael Oreskes. Twee vrouwen zeggen dat hij hen twintig jaar geleden - toen hij overigens niet bij NPR werkte…
Lees verder