Asbest Apeldoorn

Asbest Apeldoorn

Hoe asbest in Apeldoorn wordt verwijderd

Heb je een woning in Apeldoorn gekocht? En is deze woning gebouwd na 1993? Dan is er niets aan de hand. Is de woning gebouwd tussen 1945 en de jaren ’80 van de vorige eeuw? Dan is er mogelijk asbest gebruikt voor het bouwen van dit huis. Asbest was namelijk in die tijd erg populair als bouwmateriaal, omdat het veelzijdig, brandwerend, sterk, slijtvast, isolerend en goedkoop was. Maar vanwege de schadelijke effecten van asbest op onze gezondheid, werd het gebruik van asbest in 1993 officieel verboden. Wanneer er voor het bouwen van jouw woning wel asbest is gebruikt, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat verwijderen. Dit doe je niet zelf, maar laat je doen door een specialist in asbestsanering. In dit blog lees je hoe een specialist asbest in Apeldoorn verwijderd.

Asbest in Apeldoorn in 5 stappen verwijderd

Asbest in Apeldoorn verwijderen doe je nooit zelf. Dit laat je altijd over aan een specialist in asbestsanering? Waarom? Je dient heel voorzichtig om te gaan met asbest. Zodra asbest beschadigd raakt, komen er levensgevaarlijke stoffen vrij. Die levensgevaarlijke stoffen kunnen voor diverse ziektes, zoals longkanker, asbestpleuritis, fibrose, pleuraverdikking en asbestose. Een specialist in asbestsanering kan asbest, asbestbesmet materiaal en asbesthoudende producten op een veilige manier verwijderen. Dit wordt gedaan aan de hand van de volgende vijf stappen:

  1. Het begint altijd bij een inventarisering. Tijdens deze inventarisering wordt vastgesteld welke soort asbest het is, in welke hoeveelheid dit aanwezig is en op welke locatie het zit. Als dit duidelijk is, kan bepaald worden welke werkwijze het beste is voor het verwijderen van het asbest en in welke risicoklasse dit valt.
  2. Er wordt een sloopmelding ingediend bij de gemeente.
  3. Alle asbest in Apeldoorn wordt verwijderd.
  4. Alle asbesthoudende materialen worden veilig afgevoerd.
  5. U ontvangt een vrijgavecertificaat afkomstig van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium.

De kosten

Een specialist in asbestsanering kan asbest verwijderen volgens de geldende wet- en regelgeving van de overheid. Dit gebeurt altijd veilig en verantwoord. Natuurlijk zijn er aan het verwijderen van asbest in Apeldoorn door een specialist kosten verbonden. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt af van de soort asbest dat aangetroffen wordt, de hoeveelheid asbest en de omvang van de werkruimte. Hoe meer werk, hoe duurder het wordt om het asbest te verwijderen in Apeldoorn. Logisch, toch?

Wil je meer blogs van ons lezen? Klik hier!