Zo zorgt u voor een duurzame inrichting

Over de hele wereld wordt er steeds meer aandacht besteedt aan het milieu. In alle opzichten van het dagelijks leven komt dit wel weer een keer terug. Ook wat betreft de inrichting besteden we steeds meer aandacht aan duurzaamheid. Dat doen we bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame materialen voor wand en vloeren. Wij vertellen in dit blog hoe u in 3 stappen een duurzame inrichting creëert, zonder dat uw woning er kil en saai uit komt te zien!

1. Duurzame wandbekleding

We beginnen met het creëren van de duurzame inrichting bij de wanden. Veel mensen denken dat de keuze neerkomt op 2 mogelijkheden: schilderen of behang. Wij hebben echter een mooie, unieke vorm van wandbekleding gevonden die uw woning niet alleen een unieke uitstraling geeft, maar die ook nog eens duurzaam is! Het is namelijk mogelijk om een accentmuur te maken van mozaïek. Dan hebben we het niet over de kleurrijke vorm waarmee u mozaïek misschien direct associeert, dat wordt wellicht iets te druk. U kunt namelijk ook kiezen voor een mozaïek van natuurlijke stenen in verschillende grijs of beige tinten. Dat zorgt voor een mooie natuurlijk uitstraling, en is bovendien een ware eyecatcher. U kunt voor een wand kiezen voor mozaiek bekleding, en de andere wanden schilderen met een neutrale, duurzame verf waarin geen schadelijke stoffen verwerkt zijn.

2. Duurzame vloerbekleding

Wanneer u een mooie duurzame inrichting voor uw woning wilt samenstellen, is het bovendien mogelijk om goed op te letten wat er op de vloer komt. Materialen als hout, marmoleum of kurk zijn altijd goede, duurzame keuzes. Bent u op zoek naar een duurzame vloerbekleding voor uw badkamer? Dan adviseren wij pebbles. Dit zijn grote gladde, vlakke kiezelstenen die in de badkamer geplaatst kunnen worden. Wanneer u kiest voor pebbles, kiest u natuurlijk voor een duurzame optie, maar als bijkomend voordeel geven de pebbles u ook nog elke keer dat u op blote voeten in uw badkamer loopt een heerlijke voetmassage! Deze stenen komt u namelijk veel tegen in spa’s en wellnesscentra. Ook hier kunt u eroverheen lopen voor een voetmassage. Hiervan profiteert u nu dus in uw eigen huis.

3. Kies voor gerecyclede meubels

Het meubilair mag natuurlijk ook niet vergeten worden. U kunt natuurlijk kiezen voor meubels van producenten die op een duurzame manier te werk gaan. Een van de factoren waar deze producenten veel aandacht aan besteden, is recycling. Alle materialen die gebruikt worden in de meubels, moeten weer hergebruikt kunnen worden wanneer u ze niet meer in uw woning wil, of wanneer ze kapot zijn. Is het prijskaartje van dit soort meubels iets te hoog voor u? Dan raden we u aan om altijd te kiezen voor tweedehands meubels. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu omdat ze niet op de stort terecht komen.

Wilt u meer weten over het maken van een duurzame inrichting voor uw woning? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder!

tuin

Redenen om een tuinarchitect in te schakelen

Heeft u een tuin? Dan weet u dat er op een warme dag geen fijnere plek is om te vertoeven. Om optimaal van uw tuin te kunnen genieten is een goed tuinontwerp van essentieel belang. Veel mensen denken dat ze hun tuinontwerp “wel even zelf kunnen doen”. In dit blog vertellen wij u graag waarom u beter een tuinarchitect in kunt schakelen. Zo heeft een tuinarchitect ook contact met allerlei andere bedrijven zoals een leverancier van tuinhuizen, blokhutten en overkappingen. Door een samenwerking met deze verschillende partners heeft u binnen een mum van tijd uw droomtuin!

Tuinontwerp op maat

Een goede tuinarchitect gaat met u in gesprek over uw wensen en uw persoonlijke smaak. Ook zal hij kijken naar de stijl van uw woning en naar waar u de tuin vooral voor wilt gaan gebruiken. Voor een tuinfeest heeft u nu eenmaal andere onderdelen nodig dan voor een zengarden. Door dit gesprek krijgt de tuinarchitect een beeld van hoe uw tuin eruit moet komen te zien. Er wordt rekening gehouden met alle factoren die in het gesprek zijn genoemd, zodat u zeker tevreden zult zijn over het eindresultaat. Zo zorgt een tuinarchitect ervoor dat al uw wensen voor uw tuin uitkomen.

Mooie combinatie van planten

Veel mensen weten wel ongeveer wat voor planten ze mooi vinden, maar vinden het lastig om de juiste planten bij elkaar te zoeken zodat ze samen een mooi geheel vormen. Een tuinarchitect heeft natuurlijk veel verstand van allerlei verschillende soorten planten en zal zo feilloos de planten kunnen selecteren die passen bij uw persoonlijke stijl én bij elkaar! Op deze manier wordt er een mooie eenheid gecreëerd met de verschillende planten in uw tuin. Kortom, het inschakelen van een tuinarchitect zal zijn vruchten afwerpen.

Kom weer tot rust

Wanneer u zich in een stressvolle periode bevindt, is het erg belangrijk om u op uw mentale gezondheid te focussen, en zo nu en dan rust te nemen. Maar dat is in veel gevallen makkelijker gezegd dan gedaan. In dit blog geven wij drie tips die u helpen om weer tot rust te komen in een stressvolle periode. Van ademhalingsoefeningen tot genieten in uw eigen buitensauna, wij vertellen er meer over.

1. Mediteren en mindfulness

Onze eerste tip is om dagelijks te mediteren, en mindfulness te beoefenen. Tijdens het mediteren gaat u rustig zitten, en focust u zich op helemaal niets. Dit is een manier om het hoofd helemaal leeg te maken, en tot rust te komen. Door mindfulness te beoefenen, bent u zich helemaal bewust van alles wat er om u heen gebeurt, en bent u overal heel bewust mee bezig. U bevindt zich in het hier en nu, en denkt niet na over de toekomst of over het verleden, over zaken waar u geen directe invloed op heeft. Dit is voor veel mensen een goede manier om tot rust te komen, want ze krijgen de controle weer terug.

2. Beweging en gezondheid

Ook gezondheid en beweging spelen een grote rol in stressvolle situaties. Even lekker gaan joggen en stoom afblazen is een goede manier om alles weer helder op een rijtje te krijgen. Ook helpt het om ademhalingsoefeningen te doen. Onze tip om even stoom af te blazen? Ga in de sauna! Wanneer u een mooie tuin heeft, kunt u daar goed een buitensauna (laten) plaatsen. Een aantal keren per week in de sauna zorgt er niet alleen voor dat u even tot rust komt, maar het heeft ook gezondheidsvoordelen.

3. Praat erover

Ten slotte willen we u nog de tip geven om te praten over de dingen die stress in uw leven veroorzaken. Dat kan met vrienden of familie, maar u kunt er ook een professional voor inschakelen. Door over uw gevoelens te praten, kunt u er beter mee omgaan. Bovendien kunnen andere personen u misschien wel advies geven over hoe u ermee om kunt gaan.

Wilt u meer interessante artikelen lezen met handige tips op het gebied van gezondheid? Wij plaatsen regelmatig nieuwe blogs, gewoon hier op de site!

thermostaat

Keuzehulp bij het zoeken naar elektrische wandconvectoren

Overweegt u met uw bedrijf of privé over te stappen van conventionele radiatoren naar elektrische wandconvectoren? Welke elektrische wandconvectoren moet u dan kiezen? Let wel: meestal plaatst men elektrische wandconvectoren als bijverwarming. In dit blog geven we u meer inzicht in wat elektrische wandconvectoren doen en welke geschikt zijn voor uw situatie.

Wat zijn elektrische wandconvectoren

Elektrische wandconvectoren zijn vaste radiatoren die op elektriciteit werken. Ze geven convectiewarmte aan de te verwarmen ruimte. De convectoren nemen onderaan koude lucht op en warmen die elektrisch op om die vervolgens aan de ruimte af te geven. Het voordeel van convectiewarmte is dat deze de volledige ruimte gelijkmatig verwarmt. Wandconvectoren worden, zoals de naam al aangeeft, voor de wand geplaatst of aan de wand bevestigd.

Waar wandconvectoren plaatsen?

Elektrische wandconvectoren kunt u plaatsen in ruimtes die snel verwarmd moeten moeten worden. Dat is bijvoorbeeld een badkamer, slaapkamer of hobbyruimte. Maar zoals eerder vermeld: meestal plaatst men wandconvectoren als bijverwarming.

Keuze in soorten wandconvectoren

In kleine ruimtes met weinig tot geen ramen kunt u het beste verticale wandconvectoren of staande convectoren plaatsen. In een badkamer is een verticale elektrische handdoekradiator de ideale optie. In ruimtes met een groot raam is een horizontale wandconvector onder het raam de beste plek. In sommige gevallen kan het zijn dat u meerdere wandconvectoren moet laten plaatsen.

Soorten elektrische wandconvectoren

Afhankelijk van het benodigde vermogen en de beschikbare plaats, kunt u zelf een geschikt model kiezen. Zo zijn er onderstaande modellen:

  • horizontale elektrische convectoren
  • verticale elektrische convectoren ofwel kolomradiatoren
  • vierkante, rechthoekige elektrische convectoren
  • elektrische convector met blaasfunctie
  • draaibare convectoren
  • handdoekradiatoren

Contact opnemen

Wij hopen u met dit blog een beetje op het juiste spoor te hebben gezet met uw zoektocht naar elektrische wandconvectoren. Heeft u goede of minder goede ervaringen met elektrische wandconvectoren? Wij horen graag uw mening. U kunt reageren op dit blog door ons een bericht te sturen via het contactformulier op onze website.

edelstenen

Wat zijn de populairste edelstenen?

Inmiddels zijn edelstenen al een tijdje niet meer weg te denken. Je ziet ze overal, en iedereen lijkt er wel een bij zich te dragen. Tot op een paar jaar geleden werden edelstenen vooral gebruikt door mensen die erg spiritueel zijn. Tegenwoordig is dat anders. In dit blog onderzochten we welke edelstenen vandaag de dag het meest populair zijn en waar ze voor worden gebruikt.

Geboortesteen

Een geboortesteen is een edelsteen die geluk brengt voor specifieke mensen. De maand waarin je geboren bent, bepaalt welke steen er bij jou past. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Januari – granaat
 • Februari – amethist
 • Maart – aquamarijn
 • April – diamant
 • Mei – smaragd
 • Juni – zoetwaterparel
 • Juli – robijn
 • Augustus – peridoot
 • September – blauwe saffier
 • Oktober – opaal
 • November – citrien
 • December – topaas

Amethist

De amethist is een donkerpaarse, doorzichtige edelsteen die je kan helpen om je zenuwstelsel te kalmeren tegen prikkels. Ook zou deze steen een beschermende, zuiverende werking hebben en zelfinzicht bevorderen. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Een amethist kan onder fel zonlicht echter wel verkleuren.

Rozenkwarts

Deze roze steen wordt ook wel de steen van de liefde genoemd. Hierbij gaat het niet alleen om romantische liefde, maar ook om liefde voor vrienden en familie en natuurlijk liefde voor jezelf. Rozenkwarts schijnt ook te helpen tegen angsten en stress. Het bevordert geestelijke rust en emotionele genezing bij trauma’s en verlies. De steen brengt harmonie en rust in een ruimte.

Wil je meer interessante artikelen lezen over gezondheid? Neem dan eens een kijkje op onze site!

cocktail

Onze favoriete Hollandse cocktails

Of je nu een avondje lekker gaat drinken met de mannen of je vriendin romantisch wilt verrassen. Cocktails doen het altijd goed, vinden wij bij Vers van de Pers. Wij zijn gek op Hollands gedestilleerde cocktails. En nu we ze niet meer in ons favoriete café kunnen gaan drinken, zetten we graag onze favoriete recepten voor je op een rij. Cheers!

Dutch courage

Het Engelse spreekwoord ‘Dutch courage’ verwijst naar dat zelfvertrouwen en de moed die je ineens krijgt na een paar glazen van een alcoholische versnapering. Deze cocktail wordt gemaakt van gin en de typische Nederlandse likeur advocaat. Dit is het recept:

 • 30 milliliter Nederlandse gin
 • 30 milliliter advocaat
 • 23 milliliter citroensap
 • 90 milliliter appelsap
 • Mint en appelpartjes

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijs en schud de boel eens goed door elkaar. Schenk in een glas, garneer met mint en appelpartjes en klaar is je Dutch courage!

Orange sailor

Een ander oer-Hollands drankje is de kruidenbitter. Dit kun je natuurlijk puur drinken, maar hij smaakt toch nèt dat beetje lekkerder in de stoere ‘Orange sailor’ cocktail. Je maakt hem zo:

 • 45 milliliter kruidenbitter
 • 1 centimeter verse gember
 • 3 takjes verse rozemarijn
 • 1 kaneelstokje
 • een halve citroen
 • een klein beetje spa rood
 • 200 gram suiker

Maak eerst een rozemarijnsiroop door 200 milliliter water, 200 gram suiker en 2 takjes rozemarijn 5 minuten te koken in een pannetje. Pers vervolgens de citroen uit, hak de gember in stukjes en voeg alle ingrediënten samen in je cocktailshaker samen met een heleboel ijsblokjes. En nu… shaken maar! Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, giet je cocktail erbij en top af met een beetje spa rood. Als garnering gebruik je het kaneelstokje en een takje rozemarijn.

taxi,veilig alternatief om op uw bestemming te komen

Veilig alternatief om op uw bestemming te komen

Het coronavirus houdt ons al een paar maanden stevig in de houdgreep. En het houdt de gemoederen ook flink bezig. Wennen aan het ‘nieuwe normaal’ valt iedereen zwaar. Mensen snakken massaal naar het ‘oude normaal’. Er is gelukkig licht aan het einde van de tunnel. Vanaf 1 juni mogen we de touwtjes weer wat laten vieren. Scholen, cafés, theaters en bioscopen mogen gelimiteerd open, en dat betekent dat er automatisch weer meer gebruik gemaakt zal worden van de taxi. Ook op het zakelijke vlak zal er meer beweging komen. En omdat we liefst zo min mogelijk met het openbaar vervoer moeten reizen, is voor iedereen reizen met de taxi een goed alternatief. Ga voor het reserveren van uw taxirit alvast naar de website van het taxibedrijf.

Coronamaatregelen nog wel actief

Om de mogelijke druk op het openbaar vervoer te verlichten, is de taxi een prima alternatief voor alle soorten reizen, zeker de niet-noodzakelijke reizen. Een ritje met de taxi is wel zo’n veilig idee. Dat neemt niet weg dat we na de versoepeling van de maatregelen het beschermingsadvies van het RIVM nog wel blijven naleven. Dit betekent dat we u en onze chauffeurs vragen om het risico op verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Hierbij de maatregelen nog een keer op een tijdje. Wij vragen u en onze chauffeur:

 • Regelmatig de handen te wassen
 • In de binnenkant van de elleboog te hoesten en te niezen
 • Papieren zakdoekjes te gebruiken
 • Geen handen te schudden
 • Waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden
 • Niet naast iemand te gaan zitten, als dat niet nodig is

Voor uw en onze veiligheid zijn de volgende beschermingsmaatregelen in onze voertuigen aanwezig: handschoenen, desinfecterende doekjes, reinigingsalcohol en separatie schermen aan de hoofdsteunen.

Gegarandeerd een veilige rit

U ziet, ten opzichte van het reizen met het openbaar vervoer heeft u met een taxirit meer garantie op een veilige reis. Daarnaast geniet u natuurlijk ook gewoon van het comfort van een luxe auto met chauffeur. Reist u zakelijk? Dan kunt u in alle rust lekker doorwerken tijdens uw reis. Gaat u naar de kroeg of het theater? Drink dan gerust een heerlijke borrel! Weet u al waar u binnenkort moet zijn? Reserveer dan nu alvast uw taxi.

Heeft u ook nieuws dat u met iedereen wilt delen? Stuur ons dan uw bericht.

travertin onderhoud

Lees alles over het onderhoud van travertin

Als u een mooie natuurstenen vloer heeft wilt u natuurlijk ook dat deze mooi blijft. Maar hoe moet u uw travertin vloer eigenlijk onderhouden? In dit blog vertellen we u alles over travertin onderhoud!

Uw vloer mooi houden

U kunt uw vloer zelf mooi houden door regelmatig te stofzuigen, wissen en dweilen. Maar op den duur zal uw vloer toch slijten. De vloer glanst niet meer zo mooi en heeft dan dus een onderhoudsbeurt nodig. Dan is het zaak om een professional in te schakelen. Welke travertin behandeling voor uw vloer geschikt is, is afhankelijk van de staat van uw vloer. Moet uw vloer alleen wat glanzender worden gemaakt? Dan volstaat alleen polijsten. Is er echter een heuse reparatie of renovatie nodig, omdat er doffe plekken en krassen in zijn gekomen? In dat geval moet er rigoureuzer te werk worden gegaan.

Travertin onderhoud vergt expertise

Het travertin onderhoud vergt dus maatwerk en expertise. Schakel daarom een ervaren bedrijf in dat precies weet waar ze op moeten letten. Zij bekijken uw vloer en weten precies hoe ze deze er weer als nieuw uit kunnen laten zien. Mogelijke travertin behandelingen zijn onder andere:

 • Schuren
 • Polijsten
 • Impregneren
 • Kristalliseren

Uw onderhoudsbedrijf kiest de beste behandelmethode voor uw vloer. Wist u trouwens dat elke travertin behandeling stofvrij kan worden uitgevoerd? En vaak kan het meubilair gewoon binnen blijven! U hoeft dus niet uw hele huis leeg te halen om toch weer een vloer te hebben die er geweldig uit ziet!

Zoek een gespecialiseerd bedrijf

Als u uw vloeren er weer als nieuw uit wilt laten zien, raden we bij Vers van de Pers aan om op zoek te gaan naar een ervaren onderhoudsbedrijf dat gespecialiseerd is in natuursteen vloeren. We wensen u veel succes met uw travertin onderhoud!

taxi,veilig alternatief om op uw bestemming te komen

Tips om een betrouwbaar taxibedrijf te vinden

Wanneer u een taxi bestelt, dan wilt u natuurlijk veilig en comfortabel vervoerd worden. Maar hoe vindt u een betrouwbaar en professioneel taxibedrijf dat een goede service levert? In dit blog van Vers van de Pers vertellen wij u precies waar u op moet letten wanneer u een taxibedrijf gaat uitzoeken. Lees snel verder!

Altijd bereikbaar

Een goed taxibedrijf staat altijd voor u klaar, of u nu overdag of ‘s nachts een rit nodig heeft. Let er ook op of er op de website aangegeven staat hoe lang de taxi er over doet om bij u te zijn. Wanneer u meteen een taxi nodig heeft wilt u daar natuurlijk geen uren op wachten, terwijl een andere taxi er al binnen tien minuten had kunnen zijn.

Heldere tarieven

Wanneer u op zoek bent naar een professioneel en betrouwbaar taxibedrijf, zoek dan eens op internet naar taxibedrijven die hun tarieven op hun website hebben staan. Wanneer u vooraf via internet uw ritprijs kunt berekenen, weet u zeker dat u niet opgelicht zult worden of voor nare verrassingen komt te staan.

Positieve reviews

De reviews van eerdere klanten zeggen natuurlijk veel over de kwaliteit van een taxibedrijf. Door simpelweg de naam van een taxibedrijf op Google in te typen, krijgt u de eerdere ervaringen van de klanten al te zien.

Mooie website

Wanneer u telefonisch of via internet een taxi gaat reserveren, dan is het heel lastig om vooraf bijvoorbeeld de kwaliteit van de auto of de rijstijl van de chauffeur te achterhalen. Gelukkig kunt u aan de website ook al veel aflezen. De website is het visitekaartje van een bedrijf. Heeft de site een mooie uitstraling en is hij gemakkelijk in gebruik? Dan heeft u zeer waarschijnlijk te maken met een professioneel taxibedrijf.

matras rugklachten

Het juiste matras helpt tegen rugklachten

Heeft u last van rugklachten? Bij Versvdpers weten wij heel goed hoe vervelend dat kan zijn. De oorzaak van veel rugklachten is een verkeerde slaaphouding of slapen op een slecht matras. Een matras voor rugklachten biedt gelukkig de uitkomst. In dit blog vertellen wij u graag meer over hoe u rugklachten kunt voorkomen. Bent u benieuwd hoe het juiste matras u kan helpen met uw rugklachten? Lees dan snel verder!

Goede ondersteuning door een persoonlijk matras

Het is belangrijk dat uw matras aan uw lichaam de ondersteuning biedt die het nodig heeft. Ieder mens is verschillend, daarom is het ook lastig om te bepalen welk matras nou precies de juiste is voor u. Daarom doet u er verstandig aan om een matras advies aan te vragen bij een specialist. Een goede specialist zal dit matrasadvies gratis voor u uitvoeren. De specialist let op de volgende punten:

 • Wat is uw favoriete slaaphouding?
 • Heeft u last van slaapproblemen?
 • Wat is uw geslacht, leeftijd en gewicht?
 • Wat zijn uw persoonlijke voorkeuren?

Op een te hard of te zacht matras zal uw lichaam een onnatuurlijke slaaphouding aannemen. Een persoonlijk matras faciliteert een goede slaaphouding waarmee u nek- en rugklachten kunt voorkomen.

Dit kunt u doen tegen rugklachten

Naast de keuze voor een goed matras, zijn er nog andere dingen die u kunt doen om uw rugklachten te verminderen. Slaap bijvoorbeeld eens in een andere houding en kies een hoofdkussen dat veel ondersteuning biedt. Ook een kussen onder de rug, knieën of tussen de knieën en de ellebogen kan helpen bij rugklachten. Blijft u last houden van rugpijn? Ga naar uw huisarts of schakel een fysiotherapeut in.