nagelstudio-amsterdam

Gellak laten zetten? Lees eerste deze blog

De vrolijkste kleuren gellak op jouw handen en voeten, dat ziet er leuk uit. Maar ben je daarnaast ook nieuwsgierig naar wat je wel en wat je niet moet doen met gellak? In dit blog gaan we dieper in op de effecten van gellak op jouw nagels.

De nagels voorbereiden

Let erop dat de nagelstyliste in jouw buurt niet je hele nagel schuurt, dit hoort niet. Een goede nagelstyliste verwijdert dode huidcellen, duwt de nagelriemen naar achter en verwijdert het stof. Hierna wordt het gelpolish netjes aangebracht. Vertrouw je de situatie niet? Dan kun je van te voren altijd even checken of ze met door EU goedgekeurde merken werkt. Je kunt dit ook altijd even navragen. Het laatste dat je wil is dat ze met chemische stoffen op je huid en nagels werkt. Dit kan namelijk ernstige gevolgen hebben.

Dit moet je niet doen met gellak

Een van de dingen die je moet vermijden wanneer je net gellak hebt laten zetten is het pulken aan de eventueel loskomende stukjes. Wanneer je uit verveling hieraan gaat pulken maak je ook het bovenste stukje van je nagel los. Op den duur zorg je er dan voor dat je na elke behandeling steeds dunnere nagels krijgt. Dit zou natuurlijk zonde zijn.

Gellak netjes verwijderen

Wil je je gellak laten verwijderen omdat het tijd is voor een nieuw kleurtje? Of beginnen ze er na 2 weken minder mooi uit te zien? Ga dan naar jouw salon in Amsterdam. In de salon horen ze jouw nagels te weken. Willen ze jouw nagels in de plaats daarvan vijlen? Dan zit je bij een verkeerde salon. Je kunt je nagels extra beschermen met seal & protect producten. Vraag in jouw salon in de buurt wat de mogelijkheden zijn.

Zoek professionele nagelstyliste in Amsterdam

Laat jouw nagels lakken door echte professionals. Gelukkig zijn er genoeg salons bij jou in Amsterdam waar je je gellak kan laten zetten. Heb jij goede of slechte verhalen over gellak of over de nagelsalon bij jou in de buurt? Laat dan hier jouw verhaal achter.

Zorgwoning huren

Een zorgwoning huren

Bent u op zoek naar een zorgwoning voor uzelf, een familielid of een bekende? Het is tegenwoordig mogelijk om een zorgwoning te huren. Hierdoor zit u niet vast aan uw zorgwoning en kunt u de zorgwoning ook tijdelijk gebruiken, wat flink scheelt in de kosten. In dit blog vertellen wij u graag meer over de grote voordelen van het huren van een zorgwoning.

Keuzes uit huurwoningen

U heeft net zoals bij een koop zorgwoning ook verschillende opties bij een huur zorgwoning om uit te kiezen. Bij veel bedrijven heeft u gemiddeld een keuze uit drie verschillende huur zorgwoningen. Hierdoor heeft u niet maar één standaard woning, maar kunt u kiezen voor de best passende zorgwoning voor in uw tuin of aan uw huis. Sommige bedrijven bieden ook een op maat gemaakte huur zorgwoning aan wanneer de woning voor meer dan drie jaar gehuurd gaat worden. Hierbij gaat het meestal over huurkoop.

Huurkoop van een zorgwoning

Een huurkoop woning wordt in overleg met u op maat gemaakt. Voor huurkoop moet u minstens 5 maanden gebruik maken van de woning. Ook zit hier een rentepercentage op van 6%. Na deze 5 maanden wordt de huurkoop zorgwoning aan u overgedragen.

Verschillende opties op maat gemaakte zorgwoning

Een op maat gemaakte zorgwoning biedt u verschillende voordelen. Zo heeft u de keuze of u bijvoorbeeld een drempelloze vloer wilt hebben. Dit is ideaal voor mensen met een rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn. Ook kunt u een prikkelarme of energieneutrale woning laten maken. Een prikkelarme woning is de oplossing voor mensen bij wie het hoofd snel vol zit. Hoe minder prullaria in de zorgwoning, hoe rustiger uw dierbare zich voelt.

Eigen ervaringen met een zorgwoning?

Wilt u een zorgwoning huren? Lees uzelf dan van te voren goed in over de voor- en nadelen. Zo komt u erachter welke huur zorgwoning goed bij u en uw dierbare past. Heeft u ervaringen met het huren van zorgwoningen? Laat het ons weten door hier een bericht achter te laten!

Een uitvaart regelen doet u niet alleen

Afscheid nemen van een dierbaar persoon is een zware gebeurtenis. Al helemaal wanneer u de uitvaart zelf moet regelen. Wanneer iemand komt te overlijden moeten er snelle stappen worden ondernomen, zodat iedereen afscheid kan nemen. Vaak valt zo’n zware klus in een drukke periode. Een uitvaartverzorger neemt veel van de zware taken over en is de persoon die voor een mooi afscheid zorgt. In dit blog vertellen wij u meer over de uitvaartverzorger en de bijkomende kosten.

De taak van de uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger zorgt voor een uitvaart die in overleg goed bij uw overleden dierbare past. Samen rond de tafel wordt overlegd welk afscheid het beste aansluit bij de wensen van de overledene. Had de overleden persoon de wens om zich te laten cremeren of begraven? Wordt de overledene opgebaard of blijft de kist dicht? De uitvaartverzorger ondersteunt u bij elke beslissing die u moet nemen. Zo heeft u nooit het gevoel dat u er alleen voor staat.

De kosten van een uitvaartverzorger

De kosten van een uitvaartverzorger kunnen uiteen lopen. Het is grotendeels afhankelijk van welk bedrijf u inhuurt. Het allerbelangrijkste is dat u een goede klik voelt met de uitvaartverzorger. Met de juiste persoon wordt deze moeilijke periode een stuk aangenamer. De kosten van een begrafenis kunnen al gauw rond de 4000 duizend euro liggen. De kosten van een crematie zijn daarentegen een stuk lager, rond de 3000 euro.

Meer informatie over uitvaartverzorger

Met een mooie uitvaart geeft u uw geliefde of dierbare nog een mooie laatste herinnering. De afsluiting van zijn of haar leven, samen met familie en vrienden. Kijk hier voor meer informatie over de kosten voor een uitvaartverzorger. Heeft u mooie verhalen over het afscheid van uw partner of van een vriend of familielid? Wij horen uw verhalen hier graag.

Moderne inrichting

Modern interieur: strak en stijlvol

Wilt u uw huis opnieuw inrichten? Ga voor modern! Met een modern interieur kunt u eindeloos variëren. Door de basis simpel te houden, kunt u de details volledig naar wens aanpassen. Wij geven u 5 tips voor een moderne inrichting.

1. Kies lichte kleuren

Een modern interieur heeft lichte kleuren als basis. Gebruik daarom witte verf voor op de muren of ga voor lichtgrijs als basiskleur. Vermijd tinten met een gelige ondertoon. Deze zien er al snel een beetje ouderwets uit. Met lichte kleuren als basis kunt u met uw inrichting nog alle kanten op!

Gebruik de juiste materialen

Bij de moderne stijl horen een aantal kenmerkende materialen. Wij zetten ze voor u op een rij:

 • Leer
 • Kunststof
 • Chroom
 • Stof
 • Glad hout

Zoals u ziet draait het bij een modern interieur dus allemaal op gladde materialen en strakke lijnen. Net als met de kleuren, wilt u ook de materialen vrij simpel houden.

3. Zorg voor het juiste licht

Een modern interieur komt het beste tot zijn recht in een lichte kamer. Grote ramen zijn dus ideaal. Komt er niet zo veel natuurlijk licht binnen? Dan kunt u met het juiste licht ook het gewenste effect creëren. Kies dan het liefst voor lampen met een witte gloed en vermijd lampen met geel licht.

4. De meubels trekken de aandacht

Omdat de basis van het moderne interieur zo simpel is, kunt u met de meubels juist wat meer de aandacht trekken. Houd de materialen en de kleuren simpel en strak, maar zorg voor echte eyecatchers door meubels van goede kwaliteit te kopen. Uw eettafel, kledingkast of bank mag daarom ook best wat ruimte innemen. Een grote moderne loungebank past bijvoorbeeld heel goed bij deze stijl.

5. Combineer met de trend van het moment

Het fijne van een moderne inrichting is dat deze goed te combineren is met de nieuwste trends. De basis van een modern interieur is vrij simpel. Hierdoor kunt u eindeloos variëren met andere stijlen en uw huis inrichten naar uw eigen smaak. Wilt u uw moderne inrichting ook nog eens duurzaam maken? Lees dan ook de tips in dit blog!

Goede koelcel op maat

Voor heel veel bedrijven is een goede koelcel simpelweg onmisbaar. Maar het vinden van een model dat perfect bij uw bedrijf past en dat voldoet aan de benodigde specificaties is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wij adviseren bedrijven daarom ook altijd om een koelcel te kopen bij een specialist die een model op maat kan maken. Die kan namelijk helemaal aan uw wensen aangepast worden. Hoe? Daar vertellen we in dit blog meer over.

Altijd de juiste afmetingen

Ten eerste is het altijd belangrijk dat een koelcel de juiste afmetingen heeft. De nadelen van een te kleine koelcel zijn direct duidelijk, maar ook een te grote koelcel is alles behalve praktisch. Hij neemt namelijk veel ruimte in beslag en koelt oppervlakte die niet gekoeld hoeft te worden. Hierdoor verbruikt hij veel meer stroom. wat niet goed is voor de energierekening.

Beste koelcelpanelen

Een belangrijke factor voor een koelcel zijn de koelcelpanelen. Die worden ook wel sandwichpanelen genoemd, en sluiten de koelruimte af van de buitenlucht. Ze moeten dus goed luchtdicht zijn om de temperatuur in de ruimte constant laag te hebben. Welke koelcelpanelen u nodig heeft is afhankelijk van uw bedrijf. Daarom raden we aan om advies te vragen bij een specialist over wat de beste koelcelpanelen voor uw situatie zijn. Wel kunnen sowieso altijd aanraden om koelcelpanelen bij KoelcelVriescel.nl te kopen.

Afgestemd op gebruik voor uw bedrijf

Ten slotte zijn er nog kleinere factoren die meespelen bij het samenstellen van een koelcel, die een maatwerk exemplaar veel voordeliger maken. Hierbij kunt u denken aan een koelcel die geplaatst kan worden in een ruimte met aparte wanden (bijvoorbeeld schuine wanden), de juiste hoeveelheid en grootte schappen in de koelcel om dingen op te zetten en een deur en drempel die het naar binnen en buiten gaan in de koelcel makkelijk maakt voor uw medewerkers.

Heeft u advies nodig over de factoren waar u allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een goede koelcel? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

Hier moet u op letten bij een binnenbox

Een paardenbox is een onderkomen voor één paard. U kunt kiezen voor een paardenbox met een dak voor buiten of een paardenbox binnen in een stal. Wilt u een paardenbox bestellen voor in de stal? Dan zijn er wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Wij vertellen u er graag meer over.

Een goede vloer

De vloer van de paardenbox moet nogal wat gewicht kunnen verdragen. Zorg voor het bestellen van de paardenbox dus eerst dat er een stevige vloer in de stal ligt. Wij kunnen een betonvloer aanraden. Deze is stevig en kan tegen een stootje. Daarnaast heeft een paard op een betonvloer voldoende grip, zodat hij niet uit kan glijden.

Genoeg ventilatie

Bij het bestellen van de paardenbox moet u zorgen dat er voldoende ventilatie is, zeker binnen. In de stal blijven stof en vuil namelijk langer in de lucht hangen dan buiten. En dit kan schadelijk zijn voor de luchtwegen. Een goede ventilatie is dus nodig voor een goede gezondheid van uw paarden.

Voldoende ruimte

Er zijn veel verschillende paardenboxen te bestellen. Kies altijd voor een paardenbox met voldoende ruimte. En houdt er rekening mee dat één box gemaakt is voor één dier. Naast de ruimte in de box moet u ook nadenken over de ruimte daarbuiten. U wilt in de stal genoeg ruimte over houden om het paard makkelijk naar binnen en naar buiten te kunnen brengen. Daarnaast wilt u genoeg plek om het paard te kunnen voeren en de paardenbox uit te mesten.

Heeft u hulp nodig bij het bestellen van een geschikte paardenbox? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u met alle plezier met het vinden van de juiste binnenboxen voor uw paarden!

Zo werkt jouw CV installatie

Grote kans dat er in jouw woning een CV installatie hangt. De afkorting ‘cv’ staat voor centrale verwarming, en houdt eigenlijk gewoon in dat de warmte centraal opgewekt wordt. Bij een CV installatie komt echter een hoop kijken. Het is meer dan alleen de ketel. In dit blog vertellen we daarom meer over hoe een CV installatie precies werkt.

Onderdelen van de CV installatie

Om te weten hoe een CV installatie werkt, moet je weten uit welke onderdelen het allemaal bestaat. De ketel is het kernpunt van het verwarmingssysteem. De temperatuur van de ketel wordt geregeld door de thermostaat. In het huis zelf zijn ook thermostaten te vinden, waarmee de temperatuur hoger of lager gezet kan worden. De thermostaten zijn verbonden aan radiatoren. Die geven de warmte af aan de kamer. In de boiler wordt het water opgeslagen en verwarmd. De schoorsteen zorgt dat verbrandingsgassen afgevoerd worden naar buiten. Dit gebeurt met de hulp van een ventilator. Het expansievat vangt de drukverschillen op. Water dat verwarmd kan namelijk tot wel 3% uitzetten. De circulatiepomp pompt het water rond. De brander zorgt dat de brandstof verbrandt, en de ontsteker zorgt dat de brander kan branden door middel van een vonk. De warmtewisselaar zorgt voor een maximaal rendement. Ten slotte worden rookgassen afgevoerd via de rookgasafvoer.

Nieuwe CV installatie nodig?

Heb jij een verouderde CV ketel (14 jaar of ouder), of werkt je CV ketel niet meer naar behoren? Dan is het belangrijk om een goede installateur in te schakelen die alles van de installatie weet, en je CV ketel te laten vervangen. Of hem op zijn minst te laten repareren wanneer je last hebt van storingen. Wij raden de volgende specialist aan voor een CV installatie in Noordwijk. Voor je het weet werkt je CV ketel weer zoals hij hoort, en heb je weer warm water in huis.

Heb je nog vragen over de CV installatie? Twijfel niet om contact met ons op te nemen!

Autorijlessen volgen

Veelgestelde vragen over autorijles

Ga jij binnenkort beginnen met rijlessen? Wij kunnen ons goed voorstellen dat je dan flink wat vragen hebt. Het is namelijk niet niks om met autorijlessen te beginnen. Maar voor je het weet heb jij je rijbewijs op zak en kun je in je eigen auto de wijde wereld in. En die vragen die je over autorijlessen hebt? In dit blog beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Hoeveel autorijlessen heb je gemiddeld nodig?

Hoeveel lessen je nodig hebt, is volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie. Heb jij het autorijden snel onder de knie? Dan kun je ook wat sneller het examen afleggen. Ben je erg zenuwachtig achter het stuur? Dan zul je wat meer lessen nodig hebben voor je comfortabel kunt rijden. Volgens CBR-onderzoek uit 2019 onder examenkandidaten, was het gemiddelde aantal lesuren 39. Het is overigens ook mogelijk om je rijexamen af te leggen na een snelcursus. Na zo’n verkorte cursus kun je sneller het examen afleggen.

Hoeveel kost het halen van je rijbewijs in totaal?

De kosten van je rijbewijs zijn ook volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie. Factoren die onder andere meetellen zijn:

 • De individuele rijschool. Prijzen verschillen bij elke school, maar let wel op dat goedkoop vaak duurkoop is!
 • Het type lessenpakket. Zo zijn de kosten per les voor een verkorte cursus vaak duurder, maar heb je er minder nodig wat scheelt in de kosten. Wanneer je het rijbewijs dan niet in een keer haalt, ben je wel een stuk duurder uit.
 • Hoe je voor je theorie leert. Dat kan via een online-pakket, met boeken of in een lokaal.
 • Of je wel of geen tussentijdse toets aflegt.
 • Of je een gezondheidsverklaring nodig hebt.

Uit het onderzoek van het CBR onder examenkandidaten in 2019 kwam ook dat de gemiddelde kosten € 2.400,- waren.

Vanaf welke leeftijd mag je je rijbewijs halen?

Tegenwoordig mag je al beginnen met je eerste rijles wanneer je 16,5 jaar bent. Ook de tussentijdse toets mag je met 16,5 jaar afleggen. Voor het praktijkexamen moet je 17 jaar zijn. Vanaf je 17e mag je rijden onder toezicht van een begeleider. Dat mag bijvoorbeeld een ouder zijn. Die moet dan wel een begeleiderspas hebben. Het theorie-examen mag je al vanaf je 16e afnemen, en het blijft 18 maanden geldig.

Hoe vind je een rijschool die bij je past?

Wanneer je gaat beginnen met autorijlessen, wil je natuurlijk wel kiezen voor de juiste rijschool. De belangrijkste tip die we je in dit opzicht mee kunnen geven, is om een proefles te doen bij een rijschool. Tijdens de proefles leer je de instructeur kennen. Het is belangrijk dat er een klik is, want jullie zitten toch lang naast elkaar. Ook ontdek je de manier van lesgeven en of die bij je past. Dit zijn de twee belangrijkste factoren bij autorijlessen.

Heb jij nog vragen over het halen van je rijbewijs? Neem gerust contact met ons op.

Voorkom gaatjes in je gebit

Gaatjes in je gebit wil je natuurlijk voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen! Een afspraak bij de tandarts om gaatjes in je gebit te laten vullen is alles behalve prettig. Daarom is het belangrijk om je gebit goed te verzorgen en het daarmee gezond te houden. Naast het feit dat je dan minder gaatjes zult krijgen, betekent een gezond gebit ook dat je minder tandzorg nodig hebt. Kortom, je wilt er alles aan om ervoor te zorgen dat je gebit gezond blijft. Maar hoe kun je er nu precies alles aan doen om te voorkomen dat je gaatjes in je gebit krijgt? Kun je de gaatjes wel wegpoetsen? In dit blog vertellen we meer over hoe gaatjes ontstaan, en geven we 5 handige tips om ze te voorkomen.

Zo ontstaan gaatjes

Laten we bij het begin beginnen: waarom krijgen we eigenlijk gaatjes als we ons gebit niet gezond houden? Gaatjes worden veroorzaakt door bacteriën. Die breken in de tandplak af tot zuren. Tandplak is het plakkerige, geelwitte laagje dat om onze tanden en kiezen zit. Zuren die ontstaan door de bacteriën hebben een schadelijk effect op het glazuur van je gebit. Het glazuur is op zijn plaats weer nodig om de tanden en kiezen te beschermen. Doordat het glazuur aangetast wordt, krijgen de zuren toegang tot de kwetsbare lagen eronder. Gebeurt dat een enkele keer? Dat is niet erg, want het glazuur herstelt zichzelf weer. Maar als er meerdere van dit soort zuuraanvallen plaatsvinden (bijvoorbeeld als je veel zoetigheid eet of drinkt), in combinatie met een slechte mondhygiëne, ontstaan er gaatjes.

Kun je gaatjes wegpoetsen?

Om gaatjes te voorkomen is het ontzettend belangrijk om je tanden goed te poetsen. Hierdoor verwijder je namelijk tandplak, wat betekent dat de bacteriën geen kans krijgen om omgezet te worden tot zuren en de tanden aan te tasten. Je kunt op die manier dus voorkomen dat je gaatjes krijgt, en het is zelfs mogelijk om een beginnend gaatje weg te poetsen! Er is dan wel een voorwaarde: het tandglazuur mag nog niet echt aangetast zijn. Het moet zich nog kunnen herstellen. Door goed te poetsen zorg je ervoor dat je tanden de kans krijgen om te herstellen. Maar goed poetsen is niet de enige manier om gaatjes te voorkomen! Wij geven nog 5 tips.

1. Meer dan alleen tanden poetsen

Om je gebit gezond te houden en tandplak te voorkomen is er meer nodig dan alleen je tanden poetsen. Je bereikt hiermee namelijk niet alle plekken in je mond. Daarom is het ook belangrijk om tandenstokers en flosdraad te gebruiken om je gebit schoon te houden. Daarmee maak je de ruimtes tussen je tanden en kiezen goed schoon. Vergeet ook niet om je gebit te reinigen op de plek waar je tandvlees en de tand bij elkaar komen. Ook willen we als tip meegeven om je tong goed te poetsen, want ook hier kunnen bacteriën zich nestelen.

2. Poets niet na het eten!

Veel mensen denken dat het verstandig is om direct na het eten te poetsen. Dan zorg je er toch voor dat het eten geen kans krijgt om je tanden aan te tasten? En het voorkomt bovendien dat er stukjes eten tussen je tanden blijven zitten! Echter is het tegendeel waar. De suikers en zuren uit het eten tasten je tandglazuur een beetje aan. Door je tanden direct na het eten te poetsen, kun je het glazuur juist meer beschadigen. Wacht daarom na het eten ongeveer 30 tot 60 minuten voordat je gaat poetsen.

3. Kies het juiste snoep

Het is altijd slim om goed op te letten met de hoeveelheid die je snoept. Niet alleen voor je gebit, maar ook voor je gezondheid. Maar er is ook specifiek snoep dat je beter kunt laten staan. Dit zijn vooral suiker- en zetmeelrijke producten. Die hebben een nadelig effect op het gebit. Het betekent trouwens niet dat je dit nooit meer mag eten, maar let wel goed op hoeveel je snoept. Je kunt beter in een keer veel snoepen dan het verspreiden over de dag. Drink je vaak frisdrank? Gebruik dan een rietje om contact met je tanden te voorkomen.

4. Kauwen op suikervrije kauwgom

Wist je dat het kauwen van suikervrije kauwgom echt helpt om je tanden gezond te houden?! Dat komt omdat kauwgom kauwen de speekselproductie in je mond stimuleert. Hierdoor worden de bacteriën die tandplak en gaatjes veroorzaken op een natuurlijke manier bestreden. Daarbij helpt suikervrije kauwgom ook met het afbreken van zuren.

5. Voorkom een droge mond

Bacteriën zijn op hun best in een droge mond. Hier veroorzaken ze het snelst gaatjes. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen droge mond krijgt, en dat je speekselproductie doorgaat. Manieren om dat te doen zijn (zoals we eerder al genoemd hebben) suikervrije kauwgom te kauwen, of door zo nu en dan een slokje water te nemen.

Toch een gaatje, wat nu?

Komen onze tips helaas te laat, en ben je bang dat je al een gaatje hebt? Dan is een bezoek aan de tandarts onvermeidelijk. Ben je op zoek naar een nieuw tandarts? We raden je aan om te kiezen voor een tandarts waar jij je prettig bij voelt. Wij kunnen in ieder geval deze specialist in tandheelkunde in Rotterdam zeker aanraden.

Heb jij nog tips om gaatjes te voorkomen? Deel ze met ons via het contactformulier!

Financieren van verhuurde bedrijfspanden

Op de bank zal uw spaargeld u niet veel opleveren. Vooral nu negatieve rente voor spaargeld steeds dichterbij komt. Een mooi bedrijfspand waarin een of meerdere bedrijven als huurder aanwezig zijn dat te koop staat, lijkt voor veel mensen dan ook een veel betere bestemming voor hun geld. Denkt u er ook over om zo’n verhuurd bedrijfspand te financieren? Wij vertellen meer over 4 belangrijke aandachtspunten waar u dan op moet letten.

Kwaliteit van huurders

Het financieren van een bedrijfspand is natuurlijk enkel winstgevend wanneer de huurders ook daadwerkelijk netjes de huur betalen. Het eerste punt waar u aandacht aan moet besteden is de huidige huurders. Enkele vragen die u zichzelf kunt stellen:

 • Wie is de huurder?
 • Gaat het om een huurder, of zijn er meerdere bedrijven in het pand aanwezig?
 • Hoe goed zijn de huurders voor hun geld?
 • Hoe lang lopen de huidige huurcontracten nog?
 • In welke branche bevinden de huurders zich?

Lage Loan to Value

Onder een lage Loan to Value (LTV) verstaan we het principe dat, hoe meer van uw eigen geld u in de aankoop van het pand steekt, hoe prettiger de bank dat vindt. De verhouding van bancaire financiering ten opzichte van de waarde van het pand in de verhuurde staat, is maximaal 60%.verhuurde bedrijfspanden, bedrijfspand, bedrijf

Courant pand

Het is belangrijk om u, voor de aankoop, goed te laten adviseren over de waarde van het pand. Ga niet zomaar uit van de prijs waarvoor het object aangeboden wordt, maar schakel de hulp in van een professionele, onafhankelijke expert die de waarde van het pand kan bepalen. Hierbij worden factoren als het postcodegebied, recente transacties in de omgeving en achterstallig onderhoud bijvoorbeeld ook in meegeteld.

Spreiding meerdere objecten

Wanneer u meerdere panden verhuurt, neemt de afhankelijkheid van de huurstroom van een enkel bedrijf af. Dit zorgt ervoor dat de kans op het niet terug kunnen betalen van de zakelijke lening ook afneemt. Zo zijn de financieringsmogelijkheden groter wanneer u meer dan 5 panden in uw portefeuille heeft. Overigens is een bedrijfspand financieren nog makkelijker wanneer u het doet via crowdfunding. Dan investeert u namelijk samen met anderen in een pand, is de drempel lager, loopt u minder risico en is het makkelijker om in meerdere panden te investeren.

Heeft u nog vragen over het financieren van bedrijfspanden? Neem dan gerust contact met ons op.