Ontharingsbehandelingen in Hilversum

Ook geen zin meer om te scheren?

Heeft u er ook zo’n hekel aan om steeds uw benen, oksels of bikinilijn te moeten scheren? Het kost een heleboel tijd en binnen de kortste keren heeft u alweer stoppels. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zich permanent te laten ontharen bij een kliniek. Wij gingen voor u op zoek naar de beste ontharingsbehandeling in Hilversum en geven antwoord op de meest gestelde vragen.

Laser of IPL?

Vaak wordt er, wanneer het gaat over definitief ontharen, gepraat over de laserbehandeling. Met een laserbehandeling wordt echter vaak een IPL behandeling bedoeld. IPL staat voor ‘Intense Pulsed Light’. Bij IPL wordt de melanine in de haarwortel en geabsorbeerd door het licht en omgezet in warmte. Hoewel de laserbehandeling en de IPL behandeling vergelijkbaar zijn kennen ze ook enkele verschillen:

  • IPL behandelingen zijn goedkoper
  • De hogere intensiteit van lasers maakt hen meer geschikt om dikke haren te verwijderen, echter kunnen a-kwaliteit IPL producten hetzelfde resultaat bereiken
  • IPL behandelt een groter gebied in één keer
  • IPL is effectiever in het behandelen van grote oppervlakken, terwijl lasers beter zijn voor gelokaliseerde ontharing
  • Kan ik mezelf in de zomer laten ontharen?

    Dat kan wel. Het is alleen niet verstandig om voor de behandeling met uw huid in de zon of onder de zonnebank te komen. Ook raden we u aan om de huid van tevoren niet te harsen of epileren, u mag deze wel scheren. Vanaf een week voor de behandeling mag u geen zelfbruiningscrème gebruiken. Wanneer u binnen een week uw huid blootstelt aan de zon zal uw huid zich hiertegen gaan wapenen door heel veel pigment aan te maken. Dat noemen we hyperpigmentatie. Ook kunnen en jeukende rode bultjes ontstaan. Bedek uw huid daarom met kleding en smeer een zonnebrand met een SPF van minstens 30.

    Werkt IPL voor iedere haarkleur?

    Een IPL-behandeling kan uitgevoerd worden op veel verschillende haar- en huidtypes. Pigment speelt een grote rol bij de effectiviteit van de behandeling. Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, des te effectiever wordt het licht geabsorbeerd. IPL werkt op donkerblond, bruin en zwart haar. Blonde, grijze en rode haren kunnen niet worden verwijderd.