Warmtepomp: feiten en fabels

Warmtepomp: feiten en fabels

Feiten en fabels op internet

Wanneer u aan een warmtepomp denkt, denkt u waarschijnlijk ook aan duurzaamheid. Maar in hoeverre zijn alle verhalen over warmtepompen waar? Ook op internet kunt u allerlei feiten en fabels tegenkomen. Om het u wat makkelijker te maken, hebben wij een aantal van deze feiten en fabels voor u uitgelicht. Op deze manier is het makkelijker voor u om te kiezen of een warmtepomp een goede aanschaf voor u is.

Maken warmtepompen lawaai

Op internet kunt u wel eens lezen dat een warmtepomp veel lawaai maakt. Maar in hoeverre is dit waar? Een warmtepomp maakt zeker niet in alle gevallen veel lawaai. Natuurlijk zijn oudere modellen hier wel gevoeliger voor. Tegenwoordig kunt u veel nieuwe warmtepompen vinden die geruisloos zijn. Wanneer u dus voor een nieuwer model gaat, zult u geen last hebben van geluidsoverlast.

Isolatie van de woning

Naast geluidsoverlast, waar u dus geen last van heeft bij nieuwere modellen, staat er op internet ook veel over dat een woning echt goed geïsoleerd moet zijn. Anders is het rendement van de warmtepomp te laag. Duurzaamheid begint dan ook pas echt bij goede isolatie van het huis. Het is inderdaad noodzakelijk om uw woning goed te isoleren voor een uitstekende werking van uw warmtepomp. In oudere woningen is dit in veel gevallen moeilijker haalbaar. Houd hier dus goed rekening mee, wanneer u in een oudere woning woont.

Meer weten over warmtepompen?

Het aanschaffen van een warmtepomp is ontzettend duur, althans, dat kunt u op diverse websites lezen. Maar is dit dan ook echt waar? Heeft u minstens 50 duizend euro nodig om een warmtepomp aan te kunnen schaffen? Gelukkig voor u zijn er ook warmtepompen vanaf 20 duizend euro beschikbaar. Wilt u graag meer over de warmtepomp te weten komen? Vul dan dit contactformulier in en wij helpen u graag verder.