Hoe vind je de juiste energieleverancier?

Energie vergelijken? Bespaar honderden euro’s

Blijf niet zomaar zitten waar je zit, uit gewoonte of gemakzucht. Vergelijken loont echt en je kunt kosten besparen. Steeds meer consumenten zijn zich hiervan bewust en stappen daarom over naar een andere energieleverancier. Hierdoor kun je wel honderden euro’s besparen. Wie wil dat nou niet? Consumenten maken daarom steeds vaker gebruik van handige websites om energieprijzen te vergelijken. Ook zijn de overstappers vaak tevreden met de overstap naar de nieuwe energieleverancier. Maar hoe vind je de juiste en welke is het voordeligste? Volg deze handig tips om efficiënt energie te vergelijken.

Kies het juiste overstapmoment

Kijk altijd naar de juiste tijd van het jaar, je eindafrekening en de looptijd van je huidige contract voordat je overstapt. Je maandelijkse kosten zijn afhankelijk van wat je per jaar verbruikt aan energie. In de winter betaal je vaak te weinig en in de zomer te veel.

Zorg dat je kosteloos kunt overstappen

Overstappen naar een andere leverancier is niet altijd kosteloos. Wil je dus overstappen voordat je contract afloopt? Dan kunnen de kosten oplopen tot 125 euro, bij een gas of elektriciteitscontract, en zelfs tot 250 euro bij een combinatiecontract. Dit is echter afhankelijk tot hoe lang je contract loopt. Kun je niet wachten? Bekijk dan tijdens energie vergelijken welke energieleveranciers de opzegboete een gedeeltelijk of helemaal wilt betalen.

Stap slim over naar je nieuwe contract

Houd bij het overstappen rekening met zowel gas en elektriciteit. Dit is voordeliger om aan te schaffen bij dezelfde leverancier. Je bespaart de meeste kosten wanneer je kiest voor een ‘dual fuel’ contract. Hierbij profiteer je van veel kortingen en acties.

Maak gebruik van je bedenktijd

Je hebt ergens anders een betere leverancier gevonden en je wilt zo snel mogelijk overstappen. Vooral omdat die leverancier ook nog goedkoper is. Maar maak altijd gebruik van je 14 dagen bedenktijd. Zo voorkom je impulsieve beslissingen. Heb je al een nieuw contract afgesloten? Geen probleem, na zeven dagen kun kun je zonder reden je energiecontract annuleren.

Gebruik een handige website om energie te vergelijken

Tijdens het overstappen is het handig als je weet welke het beste aansluit bij je wensen en budget. Vind het beste aanbod bij de handige vergelijkingswebsite Independer. Deze website geeft jou eerlijke en betrouwbare informatie. Zo kun je de beste acties en kortingen per aanbieder vergelijken.