Verhuizen met kinderen? Lees deze tips voor een verhuizing zonder stress!

Een verhuizing met kinderen

Een verhuizing is een gebeurtenis waarbij je nogal eens het overzicht kunt verliezen. Zeker wanneer je kinderen hebt en deze ook aandacht nodig hebben. Ze moeten naar school, het huishouden blijft doorlopen en tegelijkertijd moeten alle spullen ingepakt worden. Hoe pakt u dit aan? U kunt uzelf uiteraard ontzorgen door een verhuisbedrijf of ontruimingsbedrijf in te schakelen. In dit blog zetten wij handige tips op een rijtje om een verhuizing met kinderen efficiënt aan te pakken. Lees snel verder!

Bereid je kind goed voor

Alles begint met een goede voorbereiding. Je kind goed inlichten over de aankomende verhuizing is dan ook van groot belang. Kinderen hebben weinig besef van tijd, waarop het goed is ze een maand van tevoren te vertellen dat jullie gaan verhuizen. Zijn de kinderen al wat ouder, stel ze dan op de hoogte wanneer je het plan hebt te gaan verhuizen. Zo kunnen ze aan dit idee wennen.

Kies op tijd een nieuwe school uit

Wanneer je naar een andere plaats verhuist, is de kans groot dat je kinderen naar een andere school moeten. Regel dit dan ook op tijd. Betrek de kinderen bij de beslissing voor een andere school en laat ze eventueel een dag meedraaien op een nieuwe school, zodat ze kunnen wennen aan een nieuwe leeromgeving.

Betrek de kinderen bij de verhuizing

Kinderen zijn zeer behulpzaam. Betrek daarom je kinderen actief bij de verhuizing en laat ze helpen met het inpakken van de spullen.

Straal positiviteit uit

Straal positiviteit uit omtrent de verhuizing naar je kinderen. Zo leren zij een verhuizing als iets positiefs te ervaren. Vermijd ruzies in het bijzijn van de kinderen en leg de nadruk op de leuke kanten van een verhuizing.

Bereid de verhuizing tijdig voor

Een goede voorbereiding kan veel stress wegnemen. Maak daarom op tijd een afspraak met het eventuele verhuisbedrijf. Deze verhuizers kunnen je vertellen welke werkzaamheden ze kunnen verrichten, om je zo veel mogelijk te ontzorgen. Denk aan werkzaamheden zoals het inpakken van de spullen, meubels demonteren, verhuisdozen tillen, enzovoort. Heb je tijd over, dan kun je deze stappen ook van tevoren zetten. Zorg voor een duidelijk kostenplaatje en laat het verhuisbedrijf een offerte opstellen. Zo heb je direct alle kosten inzichtelijk en scheelt dit weer stress omtrent de kosten. Uiteindelijk zorgt een algehele, goede voorbereiding ervoor dat de verhuizing met de kinderen soepeler zal verlopen. Wij wensen je veel succes in de voorbereiding op de verhuizing!