Een inbraak voorkomen? Lees deze handige tips!

Actieve inbrekers

Met name kleine dorpen en gemeenten hebben veel last van inbrekers. Wat kunt u naast het gebruiken van de veiligste sloten allemaal doen om de kans op een inbraak te verminderen? U leest het in dit blog!

Wat kan ik doen tegen een inbraak?

Wist u dat een inbreker veelal niet kiest voor de grootste of meest luxueuze woning? Meestal wordt gekozen voor een woning waarbij de inbreker het minste risico loopt. Hoe zorgt u ervoor dat uw huis wordt overgeslagen? Allereerst is het aan te raden om altijd enkele lampen te laten branden wanneer u uw woning verlaat. Vergeet niet uw deur hierbij op slot te doen, zelfs al bent u maar even weg. Ook is het verstandig alle ramen in uw woning goed te sluiten wanneer u deze verlaat. Wanneer u uw raam op een kiertje laat staan, kan dit al uitnodigend zijn. Wist u dat er tegenwoordig ook Whatsapp-groepen uit buurtbewoners bestaan ter preventie? Wellicht is het handig ook een Whatsapp-groep met uw buurtbewoners op te richten.

Camerabeveiliging voor extra veiligheid

De tips die wij u zojuist hebben gegeven helpen zeker om de kans op een woninginbraak drastisch te verkleinen. Echter is een woninginbraak nooit geheel te voorkomen. Wat tevens nog kan helpen is het installeren van camerabeveiliging. Dit werkt namelijk enorm preventief. Een inbreker komt namelijk niet graag met zijn gezicht in beeld. Daarbij kunt u altijd zien wie zich rondom uw huis bevindt en indien nodig de politie inschakelen.

Camerabeveiliging, is dat niet overdreven?

Om camerabeveiliging te overwegen hoeft u niet per se steenrijk te zijn. Het plaatsen van camerabeveiliging is er allereerst niet zozeer om uw spullen te beschermen, maar meer om u een algeheel gevoel van veiligheid te geven. Of u dan slechts in een flat woont of een grote villa heeft, is hieraan ondergeschikt.

Start met de juiste sloten!

Zojuist hebben wij diverse manieren benoemd om uw huis optimaal tegen inbrekers te beschermen. Echter is de eerste stap naar optimale inbraakbeveiliging het plaatsen van de juiste sloten. Het beste hang- en sluitwerk kan er namelijk voor zorgen dat een inbreker geen kans meer heeft uw woning binnen te dringen. Raadpleeg daarom een gespecialiseerde slotenmaker en laat u adviseren omtrent de beste sloten voor uw woning. Wij wensen u veel succes bij de inbraakpreventie van uw woning!