De misverstanden omtrent woningontruiming? Lees ze hier!

Misverstanden over woningontruimingen

Denkt u eraan om een woningontruimingsbedrijf in te schakelen voor een woningontruiming, maar heeft u toch nog twijfels? In dit blog vertellen wij meer over de misverstanden omtrent woningontruiming die de ronde doen. Zo kunt u straks met een gerust hart uw woningontruiming aan een gespecialiseerd ontruimingsbedrijf overlaten. Hieronder zetten wij de verschillende misverstanden op een rijtje.

Meehelpen mag niet

Heeft u het idee dat u niet mag helpen bij de woningontruiming en deze volledig door de ontruimer wordt voltooid? Dit is zeer zeker een misverstand, want als eigenaar of huurder van de woning mag u altijd zelf een deel van de woningontruiming in handen nemen. Misschien heeft u spullen die u dierbaar zijn, die u wellicht liever zelf vervoert. Dat is in elk geval mogelijk.

Uw spullen worden weggegooid

Wanneer uw huis ontruimd wordt, denkt u wellicht dat uw spullen worden weggegooid door de verhuurder wanneer u niet aanwezig bent. Dit mag echter niet, omdat er een bewaarplicht geldt voor zowel de verhuurder als de gemeente. Zo dient een verhuurder uw spullen 6 weken te bewaren en de gemeente dient deze zelfs tot 13 weken te bewaren. De kosten voor de opslag zijn echter wel voor eigen rekening.

U mag niets van uw inboedel houden

Denkt u dat u niets van uw inboedel mag houden indien er een woningontruiming plaatsvindt? Of dat de spullen naar een kringloopwinkel gaan? Dit is een fabel. Zo heeft u zelf de keuze om voordat de woning ontruimd wordt, de waardevolle spullen uit de woning te halen. Ook in overleg is er veelal heel wat mogelijk. U kunt er hoe dan ook vanuit gaan dat uw inboedel niet zonder overleg zal worden weggehaald.

Huurachterstand, ik moet mijn huis ontruimen

Dit is zeker een misverstand. Na een maand zal er geen toestemming gegeven worden voor een ontruiming. Tevens is het mogelijk afspraken te maken met de verhuurder of schuldhulpsanering aan te vragen.

De verhuurder mag met uw woning doen wat hij wilt

Indien de verhuurder het niet eens is met u als huurder, zou de verhuurder zelf kunnen overgaan tot de ontruiming van uw woning. Toch is dit verboden, omdat hiertoe altijd toestemming van de rechter nodig is en u huurbescherming heeft.

Het is de verhuurder toegestaan alleen te handelen

Dit is absoluut niet toegestaan. Ook al is er toestemming van de rechter om te ontruimen gegeven, dan nog mag de verhuurder dit niet zelf aanpakken. Hiervoor dient een deurwaarder ingeschakeld te worden, die het proces in gang mag zetten.

Bij toestemming ontruiming moet u altijd uw huis uit

Is er toestemming gegeven door de rechter voor een woningontruiming? Dan betekent dit niet dat u direct uw huis uit. Zo kan het zijn dat u uw schuld voor de woningontruiming toch heeft afgelost en zodoende mag blijven. Ook is het mogelijk een ontruiming te voorkomen door een kort geding in te dienen bij de rechter.

Woningontruiming gebeurt zonder overleg

Dit is zeer zeker niet het geval. Bij een goed ontruimingsbedrijf wordt er met u overlegd en wordt er met u meegedacht omtrent de mogelijkheden.

U betaalt extra geld voor de voorrijkosten

Er worden in diverse situaties voorrijkosten berekend. Deze dekken het benzineverbruik gedurende de ontruiming. Zit het ontruimingsbedrijf in uw directe omgeving, dan kan het zijn dat u helemaal geen voorrijkosten betaalt. U kunt dit altijd bekijken op de website van het ontruimingsbedrijf in uw omgeving.

Woningontruimingen zijn duur

De prijzen van een woningontruiming verschillen per ontruimingsbedrijf. Echter is er in overleg hierbij ook weer veel mogelijk. Zo kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen om een inzicht te krijgen in hoeveel een woningontruiming u gaat kosten.

Schakel een specialist in voor uw woningontruiming

Zoals u kunt lezen, zijn er vele misverstanden omtrent woningontruimingen. Wij hopen dat u nu meer vertrouwen heeft in het woningontruimingsbedrijf dat wordt ingeschakeld voor uw ontruiming en u constructief in overleg gaat omtrent de spullen die u wenst te houden. Zoals u gelezen heeft is dat zeker mogelijk. Wij wensen u veel succes bij de woningontruiming.