Ooglidcorrectie regio Hilversum

Een betrouwbare kliniek

Heeft u veel last van hangende oogleden, en wilt u daar vanaf? Dan biedt een ooglidcorrectie de uitkomst. Ook in een kliniek in Hilversum kunt u deze cosmetische ingreep uit laten voeren. In dit blog leest u wat er tijdens een ooglidcorrectie eigenlijk precies gebeurt.

Waarom een ooglidcorrectie?

In de loop der jaren kan het zo zijn dat het bovenste of onderste ooglid gaat hangen. Het is mogelijk dat dit klachten met zich meebrengt zoals vermoeidheid, en in sommige gevallen zelfs een vermindering van het gezichtsvermogen. Naast lichamelijke klachten vinden veel mensen de hangende oogleden er ook niet mooi uitzien. Wanneer u last heeft van hangende oogleden, kunt u een ooglidcorrectie uit laten voeren. Dit wordt gedaan middels een kleine cosmetische ingreep waarbij gewerkt wordt met een plaatselijke verdoving. Door de techniek waarop de sneetjes gemaakt worden is er vaak geen sprake van littekens. Wanneer deze wel aanwezig zijn, zijn ze nauwelijks zichtbaar. Ook in klinieken in Hilversum wordt regelmatig een ooglidcorrectie uitgevoerd.

Het eerste consult

Wanneer u de beslissing neemt om een ooglidcorrectie uit te laten voeren in een kliniek in Hilversum zult u daar eerst langs moeten gaan voor een eerste consult. Dit consult duurt gemiddeld zo’n 20 minuten en u krijgt dan alle informatie over de ingreep. Bovendien heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en wordt uw situatie geanalyseerd. Na afloop van het consult wordt u gevraagd een intakeformulier in te vullen. Deze wordt verstuurd naar een arts die werkzaam is in de kliniek. Hij of zij zal uw aanvraag voor een ooglidcorrectie accepteren of afwijzen, gebaseerd op uw medische situatie. Wordt de aanvraag geaccepteerd, dan maakt u een afspraak om de ooglidcorrectie in Hilversum uit te laten voeren.

Hoe de procedure werkt

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die zo’n 45 minuten zal duren. Er wordt gewerkt met een plaatselijke verdoving. Van de ingreep zelf zult u dus geen pijn ervaren. Het teveel aan huid, spier en vetweefsel wordt aan de oogleden verwijderd. Ten slotte wordt de huid gehecht. Na de behandeling mag u meteen weer naar huis zonder dat u verband over de ogen nodig heeft. Na de ooglidcorrectie zullen de oogleden de eerste paar dagen nog blauw en gezwollen zijn en wordt het aangeraden om een zonnebril te dragen, aangezien de ogen erg lichtgevoelig zijn en branderig aanvoelen. Lichamelijk inspanning moet de eerste paar dagen vermeden worden. Na 5 tot 7 dagen moet u weer terug naar de kliniek in Hilversum om de hechtingen te laten verwijderen.

Vind een kliniek in Hilversum

Wanneer u een ooglidcorrectie uit wilt laten voeren in Hilversum, raden wij u aan om op internet goed onderzoek te doen naar de beste kliniek bij u in de buurt. Dit geldt overigens voor elke cosmetische ingreep. U heeft in ieder geval alvast een idee van wat u kunt verwachten wanneer u een ooglidcorrectie in Hilversum uit laat voeren.