De voordelen van carboxytherapie

Carboxytherapie

Laat uw huid stralen met carboxytherapie

Heeft u al eens gehoord van carboxytherapie? Bij deze nieuwe behandeling wordt de huid geïnjecteerd met kooldioxide. Kooldioxide is het middel dat wordt gebruikt om bubbels te geven aan champagne. Hoe feestelijk! Wij zetten graag de voordelen van carboxytherapie voor u op een rij!

Kooldioxide is een lichaamseigen product

Kooldioxide zit in de lucht die we met zijn allen dagelijks inademen en is van nature al aanwezig in het menselijk lichaam. Door kooldioxide te injecteren worden deze door de rode bloedcellen via de longen door het hele lichaam verspreid. De carboxytherapie zorgt er vervolgens voor dat de rode bloedcellen in het behandelde gebied meer zuurstof afgeven.

Carboxytherapie is voor allerlei aandoeningen te gebruiken

Carboxytherapie maakt de huid helderder en zorgt ervoor dat de huid zich sneller vernieuwt. De huidcellen gaan beter functioneren en in de opperhuid wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Zoals u misschien wel begrijpt heeft deze behandeling allerlei voordelen! Zo werkt carboxytherapie erg goed als deze wordt ingezet om wallen en donkere kringen rondom de ogen te verminderen. Maar ook bij de behandeling van striae en cellulitis zorgt de kooldioxide ervoor dat de kwaaltjes niet meer zichtbaar zijn.

Carboxytherapie zorgt voor het ‘Bohr effect’

Zoals eerder al genoemd zorgt carboxytherapie ervoor dat de rode bloedcellen meer zuurstof gaan afgeven, dat noemen we het ‘Bohr effect’. De extra zuurstof verwijdt de bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer. De weefselcellen nemen de vrijgegeven zuurstof weer op en dit activeert de stofwisseling. Zo wordt het weefsel sterker en wordt het verjongingsproces in werking gezet.

Wilt u ook graag een jongere huid door carboxytherapie?

We kunnen ons goed voorstellen dat u na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden over carboxytherapie en ook graag zo’n mooie stralend huid wil hebben. Zoek op internet eens naar een professionele kliniek bij u in de buurt die de carboxytherapie voor u kan uitvoeren!