Last van rugklachten? Kies het juiste matras!

matras rugklachten

Het juiste matras helpt tegen rugklachten

Heeft u last van rugklachten? Bij Versvdpers weten wij heel goed hoe vervelend dat kan zijn. De oorzaak van veel rugklachten is een verkeerde slaaphouding of slapen op een slecht matras. Een matras voor rugklachten biedt gelukkig de uitkomst. In dit blog vertellen wij u graag meer over hoe u rugklachten kunt voorkomen. Bent u benieuwd hoe het juiste matras u kan helpen met uw rugklachten? Lees dan snel verder!

Goede ondersteuning door een persoonlijk matras

Het is belangrijk dat uw matras aan uw lichaam de ondersteuning biedt die het nodig heeft. Ieder mens is verschillend, daarom is het ook lastig om te bepalen welk matras nou precies de juiste is voor u. Daarom doet u er verstandig aan om een matras advies aan te vragen bij een specialist. Een goede specialist zal dit matrasadvies gratis voor u uitvoeren. De specialist let op de volgende punten:

  • Wat is uw favoriete slaaphouding?
  • Heeft u last van slaapproblemen?
  • Wat is uw geslacht, leeftijd en gewicht?
  • Wat zijn uw persoonlijke voorkeuren?

Op een te hard of te zacht matras zal uw lichaam een onnatuurlijke slaaphouding aannemen. Een persoonlijk matras faciliteert een goede slaaphouding waarmee u nek- en rugklachten kunt voorkomen.

Dit kunt u doen tegen rugklachten

Naast de keuze voor een goed matras, zijn er nog andere dingen die u kunt doen om uw rugklachten te verminderen. Slaap bijvoorbeeld eens in een andere houding en kies een hoofdkussen dat veel ondersteuning biedt. Ook een kussen onder de rug, knieën of tussen de knieën en de ellebogen kan helpen bij rugklachten. Blijft u last houden van rugpijn? Ga naar uw huisarts of schakel een fysiotherapeut in.