Welke elektrische wandconvectoren moet u kiezen?

thermostaat

Keuzehulp bij het zoeken naar elektrische wandconvectoren

Overweegt u met uw bedrijf of privé over te stappen van conventionele radiatoren naar elektrische wandconvectoren? Welke elektrische wandconvectoren moet u dan kiezen? Let wel: meestal plaatst men elektrische wandconvectoren als bijverwarming. In dit blog geven we u meer inzicht in wat elektrische wandconvectoren doen en welke geschikt zijn voor uw situatie.

Wat zijn elektrische wandconvectoren

Elektrische wandconvectoren zijn vaste radiatoren die op elektriciteit werken. Ze geven convectiewarmte aan de te verwarmen ruimte. De convectoren nemen onderaan koude lucht op en warmen die elektrisch op om die vervolgens aan de ruimte af te geven. Het voordeel van convectiewarmte is dat deze de volledige ruimte gelijkmatig verwarmt. Wandconvectoren worden, zoals de naam al aangeeft, voor de wand geplaatst of aan de wand bevestigd.

Waar wandconvectoren plaatsen?

Elektrische wandconvectoren kunt u plaatsen in ruimtes die snel verwarmd moeten moeten worden. Dat is bijvoorbeeld een badkamer, slaapkamer of hobbyruimte. Maar zoals eerder vermeld: meestal plaatst men wandconvectoren als bijverwarming.

Keuze in soorten wandconvectoren

In kleine ruimtes met weinig tot geen ramen kunt u het beste verticale wandconvectoren of staande convectoren plaatsen. In een badkamer is een verticale elektrische handdoekradiator de ideale optie. In ruimtes met een groot raam is een horizontale wandconvector onder het raam de beste plek. In sommige gevallen kan het zijn dat u meerdere wandconvectoren moet laten plaatsen.

Soorten elektrische wandconvectoren

Afhankelijk van het benodigde vermogen en de beschikbare plaats, kunt u zelf een geschikt model kiezen. Zo zijn er onderstaande modellen:

  • horizontale elektrische convectoren
  • verticale elektrische convectoren ofwel kolomradiatoren
  • vierkante, rechthoekige elektrische convectoren
  • elektrische convector met blaasfunctie
  • draaibare convectoren
  • handdoekradiatoren

Contact opnemen

Wij hopen u met dit blog een beetje op het juiste spoor te hebben gezet met uw zoektocht naar elektrische wandconvectoren. Heeft u goede of minder goede ervaringen met elektrische wandconvectoren? Wij horen graag uw mening. U kunt reageren op dit blog door ons een bericht te sturen via het contactformulier op onze website.