Dit zijn de meest gebruikte edelstenen!

edelstenen

Wat zijn de populairste edelstenen?

Inmiddels zijn edelstenen al een tijdje niet meer weg te denken. Je ziet ze overal, en iedereen lijkt er wel een bij zich te dragen. Tot op een paar jaar geleden werden edelstenen vooral gebruikt door mensen die erg spiritueel zijn. Tegenwoordig is dat anders. In dit blog onderzochten we welke edelstenen vandaag de dag het meest populair zijn en waar ze voor worden gebruikt.

Geboortesteen

Een geboortesteen is een edelsteen die geluk brengt voor specifieke mensen. De maand waarin je geboren bent, bepaalt welke steen er bij jou past. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Januari – granaat
 • Februari – amethist
 • Maart – aquamarijn
 • April – diamant
 • Mei – smaragd
 • Juni – zoetwaterparel
 • Juli – robijn
 • Augustus – peridoot
 • September – blauwe saffier
 • Oktober – opaal
 • November – citrien
 • December – topaas

Amethist

De amethist is een donkerpaarse, doorzichtige edelsteen die je kan helpen om je zenuwstelsel te kalmeren tegen prikkels. Ook zou deze steen een beschermende, zuiverende werking hebben en zelfinzicht bevorderen. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Een amethist kan onder fel zonlicht echter wel verkleuren.

Rozenkwarts

Deze roze steen wordt ook wel de steen van de liefde genoemd. Hierbij gaat het niet alleen om romantische liefde, maar ook om liefde voor vrienden en familie en natuurlijk liefde voor jezelf. Rozenkwarts schijnt ook te helpen tegen angsten en stress. Het bevordert geestelijke rust en emotionele genezing bij trauma’s en verlies. De steen brengt harmonie en rust in een ruimte.

Wil je meer interessante artikelen lezen over gezondheid? Neem dan eens een kijkje op onze site!