Hoe u in 3 stappen een duurzame inrichting creëert

Zo zorgt u voor een duurzame inrichting

Over de hele wereld wordt er steeds meer aandacht besteedt aan het milieu. In alle opzichten van het dagelijks leven komt dit wel weer een keer terug. Ook wat betreft de inrichting besteden we steeds meer aandacht aan duurzaamheid. Dat doen we bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame materialen voor wand en vloeren. Wij vertellen in dit blog hoe u in 3 stappen een duurzame inrichting creëert, zonder dat uw woning er kil en saai uit komt te zien!

1. Duurzame wandbekleding

We beginnen met het creëren van de duurzame inrichting bij de wanden. Veel mensen denken dat de keuze neerkomt op 2 mogelijkheden: schilderen of behang. Wij hebben echter een mooie, unieke vorm van wandbekleding gevonden die uw woning niet alleen een unieke uitstraling geeft, maar die ook nog eens duurzaam is! Het is namelijk mogelijk om een accentmuur te maken van mozaïek. Dan hebben we het niet over de kleurrijke vorm waarmee u mozaïek misschien direct associeert, dat wordt wellicht iets te druk. U kunt namelijk ook kiezen voor een mozaïek van natuurlijke stenen in verschillende grijs of beige tinten. Dat zorgt voor een mooie natuurlijk uitstraling, en is bovendien een ware eyecatcher. U kunt voor een wand kiezen voor mozaiek bekleding, en de andere wanden schilderen met een neutrale, duurzame verf waarin geen schadelijke stoffen verwerkt zijn.

2. Duurzame vloerbekleding

Wanneer u een mooie duurzame inrichting voor uw woning wilt samenstellen, is het bovendien mogelijk om goed op te letten wat er op de vloer komt. Materialen als hout, marmoleum of kurk zijn altijd goede, duurzame keuzes. Bent u op zoek naar een duurzame vloerbekleding voor uw badkamer? Dan adviseren wij pebbles. Dit zijn grote gladde, vlakke kiezelstenen die in de badkamer geplaatst kunnen worden. Wanneer u kiest voor pebbles, kiest u natuurlijk voor een duurzame optie, maar als bijkomend voordeel geven de pebbles u ook nog elke keer dat u op blote voeten in uw badkamer loopt een heerlijke voetmassage! Deze stenen komt u namelijk veel tegen in spa’s en wellnesscentra. Ook hier kunt u eroverheen lopen voor een voetmassage. Hiervan profiteert u nu dus in uw eigen huis.

3. Kies voor gerecyclede meubels

Het meubilair mag natuurlijk ook niet vergeten worden. U kunt natuurlijk kiezen voor meubels van producenten die op een duurzame manier te werk gaan. Een van de factoren waar deze producenten veel aandacht aan besteden, is recycling. Alle materialen die gebruikt worden in de meubels, moeten weer hergebruikt kunnen worden wanneer u ze niet meer in uw woning wil, of wanneer ze kapot zijn. Is het prijskaartje van dit soort meubels iets te hoog voor u? Dan raden we u aan om altijd te kiezen voor tweedehands meubels. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu omdat ze niet op de stort terecht komen.

Wilt u meer weten over het maken van een duurzame inrichting voor uw woning? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder!