Tips voor camerabewaking thuis

camerabewaking

Camerabewaking voor thuis

Wilt u graag een ip camerabewaking kit kopen om uw woning te beveiligen? Bij Vers van de Pers geven wij u graag een aantal handige tips!

Tips voor het plaatsen van camerabewaking

Indien beveiligingscamera’s op de juiste manier worden geplaatst, dan kunt u hiermee een eventuele inbreker gemakkelijk goed in beeld. Hiervoor is het echter wel belangrijk dat de camerabewaking op de juiste plaatsen en de juiste manier wordt bevestigd, denk bijvoorbeeld aan:

  • Bedenk vooraf goed wat u wilt bewaken, bijvoorbeeld de toegangsweg naar uw woning
  • Werk de kabels van de camera goed weg, zodat hij niet te gemakkelijk onklaar gemaakt kan worden
  • Plaats de camera niet te hoog, zodat het gezicht van eventuele inbrekers duidelijk in beeld kan worden gebracht
  • Richt een camera op uw waardevolle spullen
  • Plaats bij elke buitendeur ten minste één camera
  • Houd rekening met de lichtinval. Te fel licht kan de beelden onbruikbaar maken

Camerabewaking als inbraakpreventie

Camerabewaking is niet alleen handig om inbrekers te betrappen, het werkt ook als inbraakpreventie. Wilt u uw camerabewaking gebruiken als inbraakpreventie? Zorg dan dat het duidelijk is dat er camera’s hangen. Dit kunt u doen door de camera’s duidelijk in het zicht te hangen en door stickers te plaatsen waarop u aangeeft dat er camerabewaking aanwezig is op uw terrein.

Regels plaatsing van beveiligingscamera’s

Wanneer u camerabewaking wilt plaatsen, dan is het uiteraard wel belangrijk dat u zich hierbij houdt aan de wetten regels die hiervoor gelden. Zo mag u alleen het terrein filmen dat nodig is om uw huis te beveiligen. Het kan voorkomen dat daarbij een stuk openbare weg of het huis of de tuin van uw buren in beeld komt. In dit geval moet u ervoor zorgen dat u zo min mogelijk privacy van anderen wegneemt. Ook dient u aan uw buren en omwonenden duidelijk te maken dat er een beveiligingscamera hangt, dit kunt u bijvoorbeeld doen door middel van een bord. Het is strafbaar om stiekem mensen te filmen.