De grootste voordelen van LED floodlights

Voordelen van LED floodlights

Wanneer je nieuwe floodlights nodig hebt, raden wij aan om te kiezen voor LED lampen in plaats van ‘traditionele’ verlichting. Dan profiteer je namelijk van een flink aantal voordelen. Denk je erover om LED floodlights te kopen? In dit blog vertellen we meer over dit type verlichting, en over wat de grootste voordelen zijn.

Wat zijn LED floodlights?

Floodlights komen oorspronkelijk uit de theaterwereld en zijn het tegenovergestelde van een spotlight. Met een spotlight wordt een specifiek object of persoon op het toneel verlicht. Een floodlight wordt gebruikt om het gehele toneel te verlichten. Het is dan ook een sterke lamp die egaal verlicht. Tegenwoordig wordt de term floodlight gebruikt voor alle lampen die een groot gebied verlichten. Je kunt hierbij denken aan lichtmasten in een stadion, maar ook in de het bedrijfsleven worden floodlights massaal gebruikt.

De voordelen van LED

Waarom zou je dan juist kiezen voor LED floodlights? Met LED profiteer je van een flink aantal voordelen. Ten eerste zijn ze een stuk voordeliger dan andere soorten verlichting. Ze verbruiken minder stroom, waardoor je kunt besparen op je energierekening. Vooral wanneer ze lange periodes gebruikt worden, is de besparing met LED floodlights aanzienlijk. Dit is overigens niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien hebben LED lampen een veel langere levensduur dan andere lampen, wat natuurlijk heel belangrijk is voor floodlights die lang aan staan of die regelmatig aanspringen.

Floodlights geschikt voor je pand

Er zijn heel veel verschillende soorten LED floodlights verkrijgbaar. Ook voor jouw pand is ongetwijfeld een passende lamp te vinden. Wij raden aan om te kiezen voor een bedrijf gespecialiseerd in LED verlichting. Neem gerust eens contact met ons op, wij helpen je graag verder.