marketing recruitment

interieur inversteren led lampen

3 tips voor marketing recruitment voor bedrijven

Effectieve marketing recruitment

Effectieve marketing recruitment betekent niet dat u een vacature voor een functie online zet en dan alleen nog maar hoeft te hopen de juiste persoon erop reageert. U kunt zelf stappen nemen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf aantrekkelijk is voor nieuwe medewerkers en collega’s. Hoe? In dit blog geven wij drie praktische tips voor marketing recruitment voor bedrijven.

1. Tevreden medewerkers zijn de beste ambassadeur

Effectief marketing recruitment begint met een goede vacature? Zeker niet! Een goede marketing recruitment begint met de ervaringen van uw medewerkers. Tevreden medewerkers zijn namelijk de beste ambassadeurs van uw bedrijf. Zij kennen de organisatie door en door, en zullen hun positieve (maar daarentegen ook negatieve) ervaring met uw bedrijf, ongetwijfeld delen met anderen. Wanneer uw medewerkers positief zijn over uw bedrijf binnen hun kennissen en vriendenkring (maar ook op bijvoorbeeld social media), zullen werkzoekenden meer geneigd zijn om op uw vacatures te reageren. Onze eerste tip is daarom om te investeren in uw medewerkers.

2. Deel meer van uw bedrijf dan enkel vacatures

Veel bedrijven delen enkel hun product of dienst en vacatures met het publiek. Dat is echt geen slimme strategie wanneer u op zoek bent naar nieuwe collega’s. Door meer van uw bedrijf te delen, trekt u namelijk kandidaten voor vacatures die zich identificeren met de identiteit van uw organisatie. Plaats daarom interessante berichten op social media, of maak eens een filmpje over uw bedrijf.

3. Geef marketing recruitment over aan een specialist

De meest efficiënte manier van marketing recruitment is echter om de taak over te laten aan een specialist. Professionele recruitment bureaus weten precies waar ze op moeten letten wanneer u op zoek bent naar de juiste kandidaat voor een vacature. Ook hebben zij in veel gevallen al een groot netwerk waar ze gebruik van maken. Kortom, door de hulp in te schakelen van een professional voor marketing recruitment, bespaart u flink wat tijd.

Wat zijn uw ervaringen met marketing recruitment? Deel het met ons via het contactformulier.