Investeren in LED verlichting: welke stappen moet u nemen?

interieur inversteren led lampen

LED investeren

Wanneer u uw bedrijf duurzaam wilt maken, en geld wilt besparen op de energierekening, is het altijd een slim idee om in LED te investeren. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van LED lampen, de subsidies die u aan kunt vragen en waarom u juist in LED zou moeten investeren voor uw bedrijf.

Bespaar met LED verlichting

De grootste reden om in LED te investeren is dat u flink op uw energiekosten gaat besparen. LED lampen zetten maar liefst 90% tot 95% van de stroom die ze verbruiken om in licht. Vergelijk die met de traditionele gloeilamp, die nog geen 10% in licht omzette. De rest van de stroom werd omgezet naar warmte. Met een LED lamp heeft u dus relatief minder stroom nodig om een pand te verlichten. Hierdoor gaat u besparen op uw energierekening. Omdat de lamp veel minder warm wordt, heeft hij bovendien een langere levensduur. U hoeft de verlichting minder snel te vervangen, waardoor u weer geld bespaart.

Redenen om in LED te investeren

Andere redenen om in LED te investeren? Wij zetten nog een aantal voordelen van LED lampen op een rij:

  • Omdat hij minder stroom gebruikt, is een LED lamp een milieuvriendelijke keuze
  • Het is mogelijk LED lampen van 0 tot 100% te dimmen
  • LED verlichting gaat nooit knipperen, wat voor een veel prettigere werkomgeving zorgt
  • Omdat LED rustiger is dan ‘ouderwetse’ vormen van verlichting, verhoogt het de productiviteit en vermindert het klachten als hoofdpijn

Subsidies aanvragen

Wilt u in LED investeren? Dan heeft wellicht recht op subsidie van de overheid. Die wil milieuvriendelijke investeringen door bedrijven namelijk stimuleren! Veelgebruikte subsidies voor het investeren in LED zijn onder andere EIA, KIA en BOSA. Wij raden u altijd aan om contact op te nemen met een specialist wanneer u in LED wilt investeren. Die zorgt namelijk niet alleen voor de installatie van lampen van hoge kwaliteit, maar hij kan u ook helpen met het aanvragen van de juiste subsidies.

Heeft u er al voor gekozen om met uw bedrijf in LED te investeren? Deel uw ervaringen via ons contactformulier.