4 belangrijke aandachtspunten bij financieren verhuurde bedrijfspanden

Financieren van verhuurde bedrijfspanden

Op de bank zal uw spaargeld u niet veel opleveren. Vooral nu negatieve rente voor spaargeld steeds dichterbij komt. Een mooi bedrijfspand waarin een of meerdere bedrijven als huurder aanwezig zijn dat te koop staat, lijkt voor veel mensen dan ook een veel betere bestemming voor hun geld. Denkt u er ook over om zo’n verhuurd bedrijfspand te financieren? Wij vertellen meer over 4 belangrijke aandachtspunten waar u dan op moet letten.

Kwaliteit van huurders

Het financieren van een bedrijfspand is natuurlijk enkel winstgevend wanneer de huurders ook daadwerkelijk netjes de huur betalen. Het eerste punt waar u aandacht aan moet besteden is de huidige huurders. Enkele vragen die u zichzelf kunt stellen:

  • Wie is de huurder?
  • Gaat het om een huurder, of zijn er meerdere bedrijven in het pand aanwezig?
  • Hoe goed zijn de huurders voor hun geld?
  • Hoe lang lopen de huidige huurcontracten nog?
  • In welke branche bevinden de huurders zich?

Lage Loan to Value

Onder een lage Loan to Value (LTV) verstaan we het principe dat, hoe meer van uw eigen geld u in de aankoop van het pand steekt, hoe prettiger de bank dat vindt. De verhouding van bancaire financiering ten opzichte van de waarde van het pand in de verhuurde staat, is maximaal 60%.verhuurde bedrijfspanden, bedrijfspand, bedrijf

Courant pand

Het is belangrijk om u, voor de aankoop, goed te laten adviseren over de waarde van het pand. Ga niet zomaar uit van de prijs waarvoor het object aangeboden wordt, maar schakel de hulp in van een professionele, onafhankelijke expert die de waarde van het pand kan bepalen. Hierbij worden factoren als het postcodegebied, recente transacties in de omgeving en achterstallig onderhoud bijvoorbeeld ook in meegeteld.

Spreiding meerdere objecten

Wanneer u meerdere panden verhuurt, neemt de afhankelijkheid van de huurstroom van een enkel bedrijf af. Dit zorgt ervoor dat de kans op het niet terug kunnen betalen van de zakelijke lening ook afneemt. Zo zijn de financieringsmogelijkheden groter wanneer u meer dan 5 panden in uw portefeuille heeft. Overigens is een bedrijfspand financieren nog makkelijker wanneer u het doet via crowdfunding. Dan investeert u namelijk samen met anderen in een pand, is de drempel lager, loopt u minder risico en is het makkelijker om in meerdere panden te investeren.

Heeft u nog vragen over het financieren van bedrijfspanden? Neem dan gerust contact met ons op.