Hulp bij berekenen van de partneralimentatie

bereken partneralimentatie bij scheiden

Documenten bij scheiden

Wanneer je gaat scheiden kan het goed zijn dat je in een lastig traject terecht komt. Het is afhankelijk van jou en je ex-partner hoe soepel de scheiding gaat verlopen. Gelukkig bestaan er verschillende scheidings documenten, waarin de afspraken tussen jou en je ex-partner worden vastgelegd. Dit zijn documenten zoals het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Deze documenten kunnen je een gevoel van zekerheid geven. Maar wat als je na de scheiding te weinig verdient om rond te komen? Daar is de partneralimentatie voor.

Wat is partneralimentatie

In dit blog leggen we je uit wat de partneralimentatie inhoudt. Partneralimentatie houdt in dat wanneer je niet genoeg inkomsten hebt om van te leven, dat jouw ex-partner de plicht heeft om bij te dragen. Natuurlijk kan dit alleen wanneer jouw ex-partner genoeg geld verdient. Andersom geldt dit ook. Verdien jij voldoende en jouw ex-partner niet? Dan moet jij helpen, zodat beiden rond kunnen komen om van te leven.

Hoogte van het bedrag

De hoogte van de partneralimentatie moet je proberen om samen vast te stellen. Lukt dit niet samen, dan kunnen jullie een advocaat, een notaris of een mediator inhuren. Mochten jullie echt niet uit het bedrag kunnen komen, dan bepaalt de rechter het bedrag voor jullie.

Verandering in het bedrag

Het bedrag van de partneralimentatie kan per jaar verschillen. Dit kan gebeuren wanneer een van de twee ex-partners ontslagen wordt op het werk of juist meer gaat verdienen. Maar ook wanneer een ex-partner een nieuwe partner krijgt. Een wijziging moet altijd aan de rechter voorgelegd worden.

Het bedrag berekenen, hulp nodig?

Het bedrag kan worden berekend door verschillende online tools. Deze tools gaan voornamelijk uit van een behoefte en gaan dus niet zozeer over het uiteindelijke bedrag. Probeer daarom met jouw ex-partner goed na te denken over welk bedrag voor jullie beiden reëel is. Het bedrag blijft vaak moeilijk te berekenen, schakel daarom een deskundige in die de partneralimentatie in Wassenaar voor jullie kan berekenen. Heb je meer vragen over dit onderwerp? Je kunt dit contactformulier op deze website invullen.