Wat is MVO?

Vrouwen aan het werk

Wat is de betekenis van MVO

Heeft u weleens de term MVO langs horen komen en bent u benieuwd wat dit betekent? MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In dit blog zullen wij u duidelijk uitleggen wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen precies inhoudt.

De betekenis van MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt in Nederland ook wel Duurzaam Verantwoord Ondernemen genoemd. Bij beide wordt er dusdanig aandacht geschonken aan het milieu, het sociaal-etnische en het winst gebalanceerde, dat de onderneming maatschappelijk verantwoord is. Daarnaast moet de onderneming ook afgestemd zijn op de verwachtingen van de belanghebbenden van de onderneming.

Goed voor mensen, planeet en winst

Een onderneming is pas maatschappelijk verantwoord, wanneer zij met hun activiteiten zich bewust richten op de toevoeging van waarde voor zowel mensen, de planeet als de economie. De balans hierin vinden is belangrijk. Het bedrijf moet zich actief en transparant kunnen opstellen over de manier waarop zij verantwoording afleggen. Ook moeten zij hier een open dialoog over kunnen voeren met de belanghebbenden (stakeholders).

Nog een stapje verder met ondernemen

Als een bedrijf het wil, kunnen ze zelfs nog een stapje verder gaan. Dit kunnen zij doen door zich te richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie: met winst voor de mens, maatschappij en het milieu. Niet alleen voor nu, maar ook voor later.

De norm in de 21e eeuw

Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een manier van ondernemen die de standaard is geworden in de 21e eeuw. Door middel van de MVO Prestatieladder kunt u uw inspanningen goed inzichtelijk maken worden voor uw stakeholders. Het wordt steeds belangrijker om waarde te creëren op zowel economisch, ecologisch en sociaal gebied. Dankzij de MVO Prestatieladder is voor iedereen duidelijk waar uw bedrijf (voor) staat.

Meer weten over MVO?

Vindt u dit verhaal nog wat te ingewikkeld en wilt u hier graag meer over te weten komen? U kunt dan altijd contact met ons opnemen door dit ​​contactformulier in te vullen. Wij zullen u dan extra informatie geven, zodat ook uw onderneming maatschappelijke bijdrage kan leveren.