Is een grote boom te verplaatsen?

is een grote boom te verplaatsen - grote boom

Redenen om de boom te verplaatsen

U kunt verschillende redenen hebben om een boom te willen verplaatsen. U heeft de boom bijvoorbeeld lang geleden voor uw 1e verjaardag gekregen en 50 jaar later kunt u deze speciale boom bij de verhuizing niet achterlaten. Andere mogelijkheden zijn dat de boom op een ongunstige plaats staat of dat de boom instabiel is geworden. Hierbij kan enkel een verplaatsing de boom weer stabiel maken. Er zijn dus genoeg redenen om een boom te moeten verplaatsen, maar is dit te doen en waar moet u allemaal rekening mee houden? Wij vertellen het u in dit blog.

Een belangrijk onderdeel: de wortels

Bomen staan erom bekend dat ze binnen een korte tijd flink kunnen groeien. Houdt er daarnaast rekening mee dat niet alleen de takken groeien, maar ook de wortels van de boom. Het moeilijkste gedeelte van het verplaatsen is het intact houden van de wortels. Welke type wortels zijn het en hoe groot zijn ze? Dit moet u zo goed mogelijk weten in te schatten voordat u de boom gaat verplaatsen. De wortels mogen zo min mogelijk beschadigd worden, dit is immers hoe de boom voedingsstoffen en water opneemt.

Met welke type wortels heeft u te maken?

De gevoeligheid voor een verplaatsing is per boom verschillend. Besteed daarom voldoende aandacht aan het type boom dat u wilt verplaatsen. Een boom met een wortelgestel dat zeer fijn vertakt is, heeft een grotere kans om een verplaatsing te overleven dan een boom met een wortelgestel van grove en gladde wortels.

De nieuwe bodem

Een ander belangrijk onderdeel dat u niet mag vergeten is de nieuwe plek waar de boom komt te staan. Deze nieuwe plek moet de juiste waterhuishouding, zuurtegraad van de bodem, lichtinval en de aanwezigheid van goede voedingsstoffen hebben. Let goed op aan welke type omstandigheden uw boom gewend is en probeer dit zo goed mogelijk na te creƫren op de nieuwe plek.

Meer weten over het verplaatsen van een boom?

Zelf een boom verplaatsen is een hele opgave, daarnaast is de kans aanwezig dat er toch iets mis gaat. Laat uw boom plaatsen door een professioneel bedrijf. Zo bent u gegarandeerd van een uitstekend eindresultaat. Voor meer vragen mag u altijd contact met ons opnemen door uw vragen in dit contactformulier te stellen.