Waarom persoonsbeveiliging?

Beveiliging

Persoonsbeveiliging voor iedereen

Als je denkt aan persoonsbeveiliging, dan denk je waarschijnlijk aan publieke figuren zoals politici, artiesten of bekende advocaten. Vaak worden deze mensen voorzien van persoonsbeveiliging, zodra is sprake is van bedreiging, afpersing of als er het risico is op ontvoering. Maar ook niet-beroemde mensen kunnen baat hebben bij persoonsbeveiliging. Als je bijvoorbeeld gestalkt wordt, bedreigd wordt of andere redenen hebt om je niet veilig te voelen, kun je een persoonlijke beveiliger inschakelen. In dit blog lees je wat persoonsbeveiliging voor je kan betekenen.

Het bieden van zekerheid

Een persoonlijke beveiliger aan je zijde geeft ten eerste extra zekerheid. Het geeft een veilig gevoel als je weet dat een getrainde beveiliger een oogje in het zeil houdt. Het is altijd goed om vooraf met je beveiliger de dreiging te bespreken en een plan op te stellen hoe jullie samen de dreiging tegengaan.

Het kan zowel overdag als ‘s nachts

Het is natuurlijk afhankelijk van de dreiging en van jou als persoon, hoeveel beveiliging je nodig hebt. Je kunt beveiliging inhuren voor bijvoorbeeld één dag of een evenement als je dat nodig acht. Is er iets ernstigers aan de hand? Dan kun je ook 24/7 beveiliging inschakelen. Je wordt dan overdag op het werk én ‘s nachts bewaakt. Dat geeft al helemaal een optimaal gevoel van veiligheid.

Het kan opvallend en subtiel

Er is altijd de keuze tussen opvallende of juist subtiele persoonsbeveiliging. Men noemt dit ook wel high-profile en low-profile beveiliging. Het hangt af van de soort dreiging en van jouw voorkeuren welke vorm van persoonsbeveiliging het beste bij jou of de situatie past. Laat je van tevoren altijd informeren over de mogelijkheden en bespreek wat je het liefste wilt.

Meer informatie over de opties qua persoonsbeveiliging? Neem dan gerust contact met ons op.