3 tips voor het vinden van je droomkeuken

Droomkeuken vinden

De juiste keuken vinden

De aanschaf van een nieuwe keuken is een hele uitgave. Daarom wil je graag de juiste keuze maken. Maar het vinden van je droomkeuken is een hele klus. Je bent er veel tijd aan kwijt en je moet een zware beslissing nemen. Want je zult er de komende tientallen jaren aan vast zitten. Een keuken moet dus volledig naar wens zijn, ook met het oog op de toekomst. Wij geven je 3 tips om je hierbij te helpen. Lees snel verder!

1. Oriënteer je goed

Het is belangrijk om je breed te oriënteren. Er valt veel te kiezen op keukengebied. Kijk daarom goed rond bij verschillende aanbieders om een globaal idee te krijgen wat er allemaal te koop is, en voor welke prijs. Ook woonbladen, internet en social media kunnen een bron van inspiratie zijn. Neem na al deze indrukken even afstand en ga daarna nogmaals alle winkels langs. Ditmaal met het vastomlijnde beeld van jouw droomkeuken in het hoofd.

2. Uitgesproken of neutraal

Het is belangrijk dat je je keuken mooi vindt. Trends volgen elkaar echter snel op. Wat nu hip en leuk is, is dat over een aantal jaar niet meer. Stel jezelf daarom altijd de vraag: ‘vind ik dit over een aantal jaar ook nog leuk’. Als het antwoord ‘nee’ is, kun je misschien toch beter voor een iets neutralere keuken gaan.

3. Keuken op maat laten maken?

Vaak heb je meer wensen voor je keuken dan dat er in de beschikbare ruimte past. Des te meer reden om de ruimte die je tot je beschikking hebt optimaal te benutten. Met standaard keukens gaat er altijd ruimte verloren. Dat is logisch omdat iedere ruimte anders is en de afmetingen van de standaard kastjes altijd hetzelfde. Gelukkig kun je dit oplossen door je keuken op maat te laten maken. Dit kost natuurlijk wel iets meer, maar het levert je wel een keuken op waar je helemaal gelukkig mee bent. En dat is bijzonder prettig voor een dure aanschaf waar je tientallen jaren mee zult moeten doen. De ruimte wordt optimaal benut en ook de afwerking is mooier omdat de keuken naadloos aansluit op de ruimte. Laat je eenkeuken op maat maken? Dan kun je naast een volledig op maat gemaakte keuken ook kiezen voor een keuken die gedeeltelijk op maat is gemaakt. Dit is uiteraard goedkoper omdat je zoveel mogelijk standaard materiaal gebruikt.

Wil je je eigen tips voor het vinden van je ultieme droomkeuken met ons delen? Laat het ons dan weten!